Nem enged a DK, petíciót indítanak a katás adózás megszüntetése ellen

Fotó: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke sajtótájékoztatót tart Az önkormányzati választások értékelése címmel a párt budapesti központi irodája sajtótermében 2019. október 14-én. A pártelnök úgy látja, az ellenzéki oldalon nincs alternatívája a legszélesebb körű együttműködésnek. MTI/Kovács Tamás
not image

Takács Petra

2022. május 29. - 12:41

A Demokratikus Koalíció (DK) úgy döntött, hogy petíciót indít, noha hivatalos döntés továbbra sem született a katás adózás kérdésében.

A Demokratikus Koalíció (DK) petíciót indít, hogy a kormány ne szüntesse meg a katás adózást – jelentette be a párt frakciószóvivője vasárnapi online sajtótájékoztatóján. Kálmán Olga szerint az elmúlt napokban Varga Mihály pénzügyminiszter és Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is elismerte, hogy a kormány a katás adózás eltörlését fontolgatja.

Ha a kisvállalkozók legkedvezményesebb adózási formáját kivezetik, az egyenlő a jelentős adóemeléssel és a megszorítással – fogalmazott a frakciószóvivő. Hozzátette: emiatt több ezer kisvállalkozás mehet gyakorlatilag azonnal csődbe.

Ez az adóemelés nyilván annak a fideszes megszorító csomagnak a része, amelyet a héten kezdett bejelenteni “Orbán Viktor törvénytelen kormánya” – mondta az ellenzéki politikus.

Kálmán Olga hangsúlyozta: a DK elutasítja a Fidesz megszorításait és adóemeléseit, és nem fogják tétlenül nézni, hogy a Fidesz a legkisebb magyar vállalkozásokkal, egyéni vállalkozókkal, a kis- és családi vállalkozásokkal fizetteti meg elhibázott gazdaságpolitikája árát.

Ha a kormány a vállalkozásokat akarja sarcolni, akkor “forduljon a saját oligarchái felé” – javasolta a politikus.

(MTI)