A DK szerint nincs mese, növelni kell a főváros támogatását

Gy. Németh Erzsébet (DK) humán területekért felelõs fõpolgármester-helyettes a Fõvárosi Közgyûlés ülésén a Városháza dísztermében 2022. április 27-én. MTI/Balogh Zoltán
not image

Takács Petra

2022. június 17. - 08:09

Mint minden nagyvárosnak, úgy Budapestnek is korszerűsítenie kell a közlekedését, ehhez viszont állami támogatásra van szükség.

A Demokratikus Koalíció a jövő évi költségvetésben növelné a főváros forrásait.

Gy. Németh Erzsébet, a DK alelnöke csütörtöki, online sajtótájékoztatóján a Budapest-csomagnak elnevezett módosító indítványuk részleteit ismertetve azt mondta, hogy a fővárosnak szüksége van új, környezetbarát járművekre, ezért ezekre pártjuk 30-40 milliárd forintot különítene el.

A politikus égetően fontosnak nevezte, hogy a városi közösségi közlekedés normatív támogatását a két és félszeresére növeljék. Hozzátette, az önkormányzati kezelésű belterületi utak felújítási és karbantartási normatív támogatására 50 milliárd forintot adnának.

A DK azt is javasolja, hogy a szolidaritási adó mértékét csökkentsék a 2011-es szintre, ami Budapestnek legalább 40 milliárd forint megtakarítást jelentene – közölte Gy. Németh Erzsébet.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

(MTI)