Clouds
21 Budapest
Dollár
369,01 Ft
Euró
394,68 Ft
Font
442,01 Ft
Bitcoin
23,062 $

A DK elutasítja az „államosítást”: az oktatás sorsára juthat az egészségügy

Fotó: Arató Gergely, a DK képviselõje felszólal az Egyes egészségügyi tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2022. november 23-án. MTI/Illyés Tibor
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Arató Gergely szerint a szándék egyértelmű, most felmérik, és valamikor a következő év folyamán végre is hajtják a tervet, így veszélyeztetve a kispestiek egészségét, gyógyulását.

A DK tiltakozik az ellen, hogy a kormány elvegye az önkormányzatoktól a szakrendelőket – jelentette ki Arató Gergely (DK) Kőbánya-Kispesti országgyűlési képviselője vasárnap.

Soron kívül USGS: eddig legalább 100 utórengés volt Törökországban

A párt frakcióvezető-helyettesi posztját is betöltő politikus a Kispesti Egészségügyi Intézet épülete előtt tartott, online közvetített sajtótájékoztatón azt mondta, a szakrendelők a helyi polgároké, így a Kispesti Egészségügyi Intézet a kispestieké.

Az elmúlt héten az országgyűlésben 18 órás vita zajlott az egészségügyi törvény módosításáról. A DK követelte, hogy a kormány mondja ki, mi a szándéka a szakrendelőkkel, de “nem voltak hajlandók kimondani, hogy nem veszik el a szakrendelőket” – közölte a politikus.

Arató szerint az államosítás „romló színvonalat, létszámhiányt, lepusztuló épületeket” jelent

Arató Gergely szerint a szándék egyértelmű, most felmérik, és valamikor a következő év folyamán végre is hajtják a tervet, így veszélyeztetve a kispestiek egészségét, gyógyulását.

A politikus úgy fogalmazott, “láttuk az iskolák esetében mit jelent az államosítás”, romló színvonalat, létszámhiányt, lepusztuló épületeket.

“Nem hagyjuk, hogy ez történjen az egészségüggyel is” – mondta a képviselő. A Demokratikus Koalíció ezért mindent elkövet, hogy ne vegyék el a kispestiektől a szakrendelőt, aláírásokat gyűjt, tiltakozik, küzd, mert elfogadhatatlan, hogy a kispestiek egészsége “az őrült kormányzati megszorítások áldozatává váljon” – hangsúlyozta frakcióvezető-helyettes.

Ternyák András, a DK kispesti szervezője kifejtette, az intézményben magas színvonalú, a 21. századnak megfelelő ellátás folyik, köszönhetően annak, hogy az elmúlt években a kispesti önkormányzat csaknem 2 milliárd forintot fordított a fejlesztésekre, ez mind a kispestiek javát szolgálta. Hozzátette: ezt akarják berakni egy nagy közösbe, ahol a legnagyobb károsultak a kispesti polgárok lesznek.

(MTI)