Clouds
21 Budapest
Dollár
359,41 Ft
Euró
390,62 Ft
Font
445,58 Ft
Bitcoin
23,120 $

A DK szerint egészen addig fog drágulni minden, míg Orbán Viktor a miniszterelnök

Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció (DK) által létrehozott árnyékkormány szóvivõje az árnyékkormány elsõ ülését követõen megtartott sajtótájékoztatón Budapesten, a DK központi irodájában 2022. szeptember 26-án. MTI/Kovács Anikó
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Kálmán Olga, a DK frakciószóvivője csütörtökön kijelentette, a magyarok nem számíthatnak olcsóbb árakra, amíg Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke.

Amíg Orbán Viktor a miniszterelnök, addig tovább fog drágulni az élet és a bevásárlás – mondta csütörtöki, online sajtótájékoztatóján a DK frakciószóvivője.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

Kálmán Olga arról beszélt, hogy az infláció decemberben akár 27 százalék is lehet, és a drágulás jövőre is elérheti a 19 százalékot.

“Európa legmagasabb élelmiszeráraiban valójában az orbáni inflációt fizetik meg a magyarok” – fogalmazott a politikus.

A kormányfő “tönkretette” a forintot, hagyta elszabadulni az államadósságot és a “12 éve tartó lopással elveszítette hazánk uniós támogatásait” – állította Kálmán Olga.

Az egyetlen kiút az uniós pénzek megszerzése, ezzel a magyar gazdaságba vetett bizalom visszaszerzése, ezen keresztül pedig a forint erősítése, de a miniszterelnök ezekre képtelen – ismertette véleményét a képviselő.

(MTI)