Érdekes dizájnelemek szivárogtak ki az Android 13 operációs rendszerről

Google
not image

Kulcsár Péter

2022. január 14. - 14:36

Az Android 12 szerves részét képező Material You nevű dinamikus témafunkciót forradalmasíthatják az operációs rendszer 13-as verziójában.

A Google az Android 13-ban jelentősen kibővíti a Material You színrendszerét, már ha hihetünk az Ars Technica által bennfentes iparági forrásoktól begyűjtött információknak, melyek alapján a júzerek szabad kezet kapnak majd a testreszabás során.

Képernyőfotók is kiszivárogtak az újdonságról, amelyeken négy különböző témát mutattak be (Tonal Spot, Vibrant, Expressive és Spritz), amiket tetszés szerint módosíthatunk, a változtatásokat pedig egy algoritmus végzi.

Szinte biztos, hogy csupán mintaképek szerepelnek a fotókon, bár hozzá kell tenni, hogy egyik színopció sem tér el drámaian egymástól, ami arra utalhat, hogy csiszolhatnak még a funkción, és csak egy pre-alfa verzióról lehet szó.

Forrás: Ars Technica

Az Android 12 színrendszerének egyik kellemetlen “mellékhatása”, hogy szinte minden háttérkép pasztellszínű akcentust eredményez, és általában a legtöbb háttérképből nem lehet erősebb akcentusszíneket kihozni.

Ezen javíthatnak a legújabb operációs rendszerben, melynek megjelenését valamikor ősz környékére prognosztizálják, ám a debütálás korántsem lesz problémamentes, hiszen első körben az éppen aktuális szoftvert kellene kijavítaniuk, ami hemzseg a bugoktól és hibáktól, nem beszélve optimalizálatlanságáról.