Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,93 Ft
Bitcoin
16,621 $

Végleg eltűnik a dislike-számláló a YouTube-ról

Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2021. november 11. - 12:16

A YouTube már hónapok óta próbálgatja, miként hat a tartalomgyártókra a dislike gomb eltüntetése, és úgy tűnik, meghozták a végső döntést az ügy kapcsán.

A világ legnépszerűbb videómegosztó platformja bejelentette, hogy november 10-től kezdődően eltünteti a videók alatt található dislike-ot, azaz a nemtetszést kifejező gombot – adta hírül a Gamespot magazin.

Soron kívül Faragó Tamás megrendülten nyilatkozott Csapó Gábor haláláról

A radikális változás célja, hogy a kisebb alkotókat ne érhesse inzultus és online zaklatás, esetlegesen lelki bántalmazás, sokan ugyanis visszaélnek a dislike-okkal, és arra használják őket, hogy lejárassanak másokat.

Ugyanakkor fontos kiemelni, hogy ezentúl a jogos nemtetszést sem láthatjuk, ami viszont megkérdőjelezheti bizonyos tartalmak létjogosultságát, nem mellesleg hitelessé tehetnek olyan youtubereket is, akik például álhíreket és üres lózungokat közvetítenek.

Továbbra is rányomhatunk majd a dislike gombra, viszont mostantól kizárólag az alkotók nézhetik meg, hány ember húzta le a videót, nyilvánosan nem fog látszani. A döntés egyébként már várható volt, az eddig tesztjelleggel üzemelő opció révén ugyanis pozitív visszajelzéseket kaptak, bár vannak, akik a cenzúra és a politikai korrektségre való buzdítás újabb negatív mérföldköveként értékelik a lépést.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.