Dollár
428,97 Ft
Euró
420,81 Ft
Font
478,31 Ft
Bitcoin
19,483 $

Díjmentesen utazhatnak a kisiskolások a BKK járatain április végéig

Fotó: BKK - Budapesti Közlekedési Központ/Facebook
not image

Takács Petra

2021. április 17. - 14:21

2021. április 19-től a hónap végéig az alsó tagozatos diákok díjmentesen utazhatnak a BKK járatain.

Karácsony Gergely főpolgármester döntése alapján április végéig ingyenesen vehetik igénybe a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatait az alsó tagozatos gyermekek – közölte a BKK a honlapján.

Soron kívül Sáfrány Emese forró dekoltázsától mindenről megfeledkezel

Magyarország Kormányának döntése értelmében 2021. április 19-től, hétfőtől elkezdődik a koronavírus-járvány elleni védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldása. Jövő héttől az óvodások és az alsó tagozatos diákok visszatérhetnek a nevelési-oktatási intézményekbe.

A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a járvány idején minimalizálja a személyes érintkezéseket, illetve hogy rugalmas szolgáltatást nyújtva, kényelmes közlekedési lehetőséget biztosítson a pandémia miatt gyorsan változó körülmények ellenére is. Ezt elősegítve a társaság hétfőtől április végéig ingyenes utazást biztosít járatain az alsó tagozatos diákok számára.

A díjmentes szolgáltatást az általános iskolák első négy évfolyamára járó 7 és 11 év közötti tanulók vehetik igénybe. A jogosultságot diákigazolvánnyal, vagy a személyazonosságot hitelt érdemlően bizonyító egyéb hivatalos okmánnyal lehet igazolni. Az időközben megvásárolt diákbérletek érvényességi idejét a BKK 12 naptári nappal meghosszabbítja, visszaváltásukra nincs lehetőség.

A BKK arra kéri a tanulókat és szüleiket, hogy utazáskor mindig legyen a gyerekeknél a kedvezményhez szükséges irat.

Az alsó tagozatos diákok nemcsak a BKK, hanem a MÁV-Volán-csoport járatait is díjmentesen vehetik igénybe, ennek részleteiről itt írtunk.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.