Clouds
21 Budapest
Dollár
354,04 Ft
Euró
389,63 Ft
Font
438,45 Ft
Bitcoin
23,724 $

Didergős szerdánk lesz, éjszaka akár mínusz 17 fok is lehet

Fotó: Unsplash/ Alexander Sinn
Belföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Nagyon hideg lesz szerdán: az előrejelzés szerint éjszaka akár mínusz 17 fokig is csökkenhet a hőmérséklet, de napközben is maximum 3 fokig melegszik majd a levegő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden többnyire derült idő várható, azonban a keleti országrészben lehetnek erősen felhős vagy borult körzetek is.

Soron kívül Észak-Korea megint súlyosan megfenyegette az USA-t

Késő délutántól, estétől délnyugat felől fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Szerda reggel már az ország nagy részén erősen felhős vagy borult lesz az ég, csupán északkeleten lehet kevesebb a felhő, de délelőtt ott is megnövekszik a felhőzet.

Csapadék nem valószínű, azonban kedden a keleti határvidéken hószállingózás, szerdán az Alföldön szitálás, északkeleten pedig kisebb vegyes halmazállapotú csapadék nem kizárt.

A légmozgás általában gyenge vagy mérsékelt marad, csupán szerdán napközben az Észak-Dunántúlon és a Dél-Alföldön kísérheti a délkeleti irányú szelet élénk, egy-egy helyen erős lökés.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -17 és -2 fok között valószínű, azonban -10 fok alatti értékekre elsősorban az északkeleti hófödte tájakon lehet számítani. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában -4 és +3 fok között valószínű, de ennél pár fokkal hidegebb is lehet az északkeleti határvidéken.