Több mint egy tucat diák zuhant le, miután egy faépítmény átjárója beszakadt alattuk

Fotó: Lezárták a Fort Gibraltar szabadtéri múzeumot, miután látogatók alatt beszakadt az ácsolt erőd egyik emelt sétánya a manitobai Winnipegben 2023. május 31-én. Tizenhét diákot és egy felnőttet kórházba szállítottak. MTI/AP/The Canadian Press/John Woods
Észak-Amerika
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A rendelkezésre álló információk alapján tizenhat 10-11 éves tanulót és egy felnőttet vittek kórházba, többségük kisebb sérüléseket szenvedett.

A winnipegi tűzoltóság képviselője nemrégiben közölte, miszerint több mint egy tucat iskolás gyerek zuhant mintegy 5 métert Kanadában, amikor az osztálykirándulás ideje alatt egy faépítmény átjárója beszakadt alattuk.

Soron kívül A földrengés nyomán vulkánkitöréstől tartanak Nápoly közelében

Elmondása szerint tizenhat 10-11 éves tanulót és egy felnőttet vittek kórházba, többségük kisebb sérüléseket szenvedett. Hozzátette, a sérültek egy részét a helyszínen látták el a mentők, ám azt egyelőre nem tudni, mi okozhatta a balesetet.

Karen Gripp, a helyi kórház gyermek sürgősségi osztályának munkatársa arról tájékoztatott, hogy többségében csonttörések miatt kellett ellátniuk a gyerekeket, egyiküket azonban biztosan meg kell műteni. Kiemelte, szerencsére senki sincs életveszélyben.

Továbbá az is napvilágot látott, miszerint a baleset a Manitoba tartományi Fort Gibraltar nevű, korábban újraépített, védett történelmi emlékhelyen történt – számolt be a hirado.hu az MTI beszámolója alapján.

A város vezetése együttérzését fejezte ki a hozzátartozók felé, hangsúlyozva, hogy a baleset okának kiderítése a hatóságok és szakértők bevonásával megkezdődött. A szabadtéri múzeumot üzemeltető cég pedig bejelentette, hogy a területet határozatlan időre lezárták.