Dollár
395,18 Ft
Euró
408,17 Ft
Font
473,67 Ft
Bitcoin
16,421 $

Tanulás közben töltötte a telefonját, ami felrobbant – életét vesztette a 11 éves diák

Fotó: Unsplash/Andreas Haslinger
not image

Borbély Fanni

2021. október 20. - 10:30

Egy iskolás fiú meghalt, miután a mobiltelefonja felrobbant és felgyújtotta ruháját egy online óra alatt.

A 11 éves diák a telefonját használta, amikor az töltés közben hirtelen kigyulladt – közölte egy vietnami oktatási tisztviselő. A gyermek, akit a jelentésekben csak NVQ néven emlegetnek, a járvány miatt videokapcsolaton keresztül vett részt az órán otthonában, Nghe An tartományban.

Soron kívül Rövidesen bemutatják a B-21 Raidert, a világ legfejlettebb harci repülőjét

Fülhallgatót viselt, amikor délután 4 óra körül felrobbant a telefonja, és a ruhája lángra kapott – számolt be a helyi média. A szomszédok állítólag a fiú segítségére siettek, de még aznap este életét vesztette – nem tudni, hogy milyen telefont vagy töltőt használt.

A rendőrség jelenleg is vizsgálja a fiú szörnyű halálát, a tisztviselők pedig elmondták, hogy a Nam Dan körzetben a gyerekek három hete tértek vissza az iskolába, de még mindig hetente egyszer online órákra járnak.

Az eset azután történt, hogy Indiában meghalt egy 18 éves diák, miután az ágya kigyulladt, amikor a telefonját egy töltőhöz csatlakoztatta. A meg nem nevezett tinédzser a testén keletkezett szörnyű égési sérülésekbe halt bele – írja a Times of India.