Clouds
21 Budapest
Dollár
353,69 Ft
Euró
384,70 Ft
Font
434,16 Ft
Bitcoin
27,564 $

Deutsche Telekom: egy hétig minden hívás ingyenes Törökország és Szíria között

Fotó: Unsplash/Mika Baumeister
Közel-Kelet
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Deutsche Telekom bejelentette, hogy hálózatán egy hétig minden hívást ingyenesen bonyolíthatnak le ügyfelei Németország, Törökország és Szíria között.

Az Al Jazeera jelentése szerint a Deutsche Telekom kedden közölte, hogy a hétfő reggeli földrengés nyomán minden ügyfelük ingyenesen telefonálhat Németország, Törökország és Szíria között.

Soron kívül Nem lesz egyszerű a közlekedés a Puskás Aréna környékén csütörtök este

Közleményükben úgy fogalmaztak, a földrengésre adott válaszlépésként egy hétig ingyenessé tesznek minden hívást hálózatukon Németország, Törökország és Szíria között.

Hozzátették, a Telekom és a Congstar ügyfelei Törökországban és Szíriában ingyenesen roamingolhatnak. Németországban több mint hárommillió török nemzetiségű ember él, valamint további egymillió szíriai háborús menekült.

Az ajánlat visszamenőlegesen február 6-án éjféltől február 15-ig tart – közölte a vállalat keddi közleményében, hozzátéve, hogy 1,1 millió dollárt adományoz a segélyezésre a földrengés által érintett területeken.

Eközben a legfrissebb hivatalos jelentések szerint a Törökországot és Szíriát hétfő reggel megrázó 7,8-as erősségű földrengés következtében legkevesebb 6326-an vesztették életüket.