Dollár
428,93 Ft
Euró
420,87 Ft
Font
476,73 Ft
Bitcoin
19,366 $

Deutsch Tamás szerint szégyen, amit a baloldal művel az uniós megállapodás kapcsán

Fotó: Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti delegációjának vezetõje beszédet mond a Polgári Magyarországért Alapítvány Quo vadis Európa? - nemzetek Európája és a magyar érdek címû konferenciáján az alapítvány budapesti székházában 2022. május 12-én. MTI/Koszticsák Szilárd
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. július 20. - 21:33

A Fidesz európai parlamenti képviselője nem rejtette véka alá a véleményét.

„A baloldal meg akarja akadályozni a megállapodást az uniós források felhasználásáról. Szégyen!” – írta a közösségi oldalára Deutsch Tamás. 

Soron kívül Sáfrány Emese forró dekoltázsától mindenről megfeledkezel

Magyarország még mindig nem kapta meg azokat az európai uniós pénzeket, amelyek járnának neki, elsősorban a Helyreállítási Alapból, amely a koronavírus-járvány utáni rendezést igyekezne biztosítani. 

Az Európai Unió – természetesen – jogállamisági okokra hivatkozva tartja vissza a pénzt, és olyan dolgokat állít, mint például az, hogy Magyarországon nincs sajtószabadság, nincs akadémiai szabadság, nem tisztességesek a választások, de még azt is állítják, hogy a magyarok megsértik a zsidók jogait – erről viszont a zsidók egészen mást gondolnak. 

(Ugyanis Köves Slomó, az EMIH – Magyar Zsidó Szövetség vezetője úgy fogalmazott nemrég, hogy „lassan hazánk az egyetlen hely Európában, ahol nem kell mindennapos túlélési stratégia, ha zsidóként akarsz élni. Ezt értékelnünk kell, és ebben nagy szerepe van a kormányzat mostani politikájának és a zsidó közösségekkel való aktív együttműködésnek”.) 

A baloldalról szólva azonban a lényegre tapinthatott Deutsch Tamás, ugyanis a Momentum a rendőrök fizetése kapcsán osztott meg egy posztot, amelyben azt állították, hogy „az elmúlt 12 évben teljesen lepusztították azokat a szakmákat, amikre Magyarországnak épülnie kellene: a pedagógusok, a mentősök, az egészségügyi és a rendvédelmi dolgozók is többet érdemelnek!” 

Hozzátették: „Megszorítások helyett hozzuk haza az uniós pénzeket és kezdjük felépíteni a jövő Magyarországát!”

Azonban a Libe-bizottság jelentése, amely, ha sikerrel megy át az Európai Parlamenten, és miért ne menne át sikerrel, akkor szinte teljesen elvághatja a pénzek útját Magyarország felé. És amikor erről szavazni kellett, akkor, természetesen, Donáth Anna nem Magyarország pártjára állt, hanem az Unió pártjára.