Dollár
429,75 Ft
Euró
421,24 Ft
Font
477,30 Ft
Bitcoin
19,361 $

Deutsch Tamás most már végképp nem lenne a baloldal helyében

Fotó: Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselõ beszédet mond a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary elnevezésû, kétnapos konzervatív politikai fórum második napján a Bálna Budapestben 2022. május 20-án. MTI/Koszticsák Szilárd
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. augusztus 17. - 13:47

A baloldalon lassan már több párt lesz, mint szavazó. 

„Sztárparádé: Márki-Zay és Hadházy meg Jakab is saját pártot alapít. Most aztán végképp nem lennék a baloldal helyében” – írta közösségi oldalára Deutsch Tamás. 

A baloldali ellenzék a választások előtt tudta, hogy teljesen össze kell állniuk, más esélyük nem lehet a Fidesz-KDNP ellen, hiszen korábban már minden egyéb opcióban megpróbálták, de az sem vezetett sikerre. 

A hat párt, az LMP, a DK, az MSZP, a Jobbik, a Párbeszéd és a Momentum mellé azonban becsatlakozik még néhány képződmény is, ugyanis többen döntöttek a pártalapítás mellett. 

Hadházy Ákos függetlenként nyert, majd úgy volt, hogy beül a Momentum frakciójába, de nem volt teljes az egyetértés közöttük. Korábban azt nyilatkozta, hogy már tudja, kiket keresne meg, ha pártot alapítana. 

Márki-Zay Péter vezeti a Mindenki Magyarországa Mozgalmat, és hiába volt ő az ellenzéki összefogás közös miniszterelnök-jelöltje, állítása szerint több hátrány is érte amiatt, hogy az MMM nem párt. 

Jakab Péter pedig a választások óta csak drámát szolgáltat, több ügy is volt a Jobbik körül, de Jakab esetében a legjelentősebbek, hogy a frakcióvezetői és a pártelnöki tisztségtől is el kellett búcsúzni, majd múlt hét csütörtökön bejelentette, hogy kilép a pártból. 

Egy ideje már saját szlogent használ, a „Nép pártján”, amely Vona Gábor állítása szerint az ő és Radnai László kommunikációs igazgató találmánya, amely még 2016 körül született meg. 

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.