Dollár
420,05 Ft
Euró
419,39 Ft
Font
481,86 Ft
Bitcoin
20,247 $

Deutsch: a magyar baloldal egészen elképesztő mértékben szankciópárti, Soros “kilóra” megvette őket

Fotó: Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke és a felesége, Tamiko az Európai Roma Művészeti és Kulturális Intézet megalapításának alkalmából rendezett berlini ünnepségen 2017. június 8-án. (MTI/EPA/Clemens Bilan)
not image

Takács Petra

2022. szeptember 12. - 11:31

Deutsch Tamás szerint nem nehéz levonni a következtetéseket, miszerint Soros György kilóra megvette a magyar ellenzéket.

Az Oroszország ellen hozott energetikai szankciók “katasztrofális következményekkel” fenyegetnek az egész európai közösség számára, miközben Oroszországra kevés hatásuk van – jelentette ki a Fidesz európai parlamenti képviselője hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában.

Soron kívül Brit külügyminiszter: addig fogjuk támogatni Ukrajnát, amíg meg nem nyeri a háborút

Deutsch Tamás felidézte: miután a magyar kormány megfogalmazta kételyét a szankciók kapcsán, “elemi erejű támadás” indult ellene európai szinten, sőt az egész világon és Magyarországon is.

“A magyar baloldal egészen elképesztő mértékben szankciópárti, csak az a helyzet, hogy megint a valóság bekopogtatott mindenkinek az ajtaján” – fogalmazott Deutsch Tamás, hozzátéve: a valóság pedig az, hogy az energetika területére kiterjesztett szankciók az árbevételt tekintve nem okoztak kiesést, hanem energiaexportjából rekord – 158 milliárd eurónyi – árbevétele volt Oroszországnak, amiből 85 milliárd eurónyit az Európai Unió fizetett.

Ugyanakkor a szankciók az “egekbe” emelték az árakat, tehát valóban kevesebb energiát importál az unió, azért viszont többet fizet, nő az infláció, egyre nehezebb garantálni az energiabiztonságot és a rezsiszámlák is megfizethetetlenné válnak – fejtette ki az EP-képviselő.

Arra a felvetésre, hogy az ellenzék kétmilliárd forintnyi dollárt kapott a választási kampányban külföldről, Deutsch Tamás azt mondta, hogy a baloldal nem tartotta be azt a szabályt, miszerint választási kampányban külföldi anyagi támogatást nem szabad elfogadni.

“Ezt a szabályt nyilvánvalóan Márki-Zay Péter és a magyar baloldal, az egyesült ellenzék megsértette” – jelentette ki, rámutatva: ez nem csupán vád, hiszen az ellenzék “büszkén” vállalja, hogy kétmilliárd forintnyi dollárt kértek, kaptak és használtak fel. Deutsch Tamás úgy összegzett: nem nehéz levonni a következtetést, hogy Soros György “kilóra” megvette a magyar ellenzéket, amely a választási kudarc után sem nyerte vissza az önállóságát.

(MTI)

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.