Kiderült, eddig igazoltan hányan fertőződtek meg Magyarországon a delta és a gamma variánssal

Fotó: Somogyi Nóra asszisztens beolt egy nőt a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina első adagjával a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2021. július 20-án. MTI/Rosta Tibor
not image

Hujber Dávid

2021.július.22 - 09:34

A kormányinfó ideje alatt jelentették be, hogy eddig igazoltan hány esetben regisztráltak delta és gamma variáns által fertőzött beteget Magyarországon.

A csütörtöki kormányinfó ezúttal délelőtt jelentkezett, nem sokkal 9 óra után kezdődött az esemény. A szerdai napon is volt kormányülés, és többek között a járványhelyzet is téma volt. Ennek kapcsán tudhattuk meg, hogy eddig hány igazolt delta és gamma variánssal fertőzött beteget regisztráltak hazánkban.

A hivatalos tájékoztatás szerint újabb 14 fő esetében igazolták a delta variánst, ami sokkal gyorsabban képes terjedni, mint egyéb más mutációk, ugyanakkor a Magyarországon is elérhető vakcinák hatékonyak ellene.

Ez most nagyon nem adta ki: 200 ezres büntetés éjszakai autós “trükkökért” Budapesten

Emellett 1 új gamma variánssal fertőzött beteget regisztráltak, ami más néven a brazil mutáció. Eddig összesen 23 főnél mutatták ki a delta variánst, míg a brazilt csupán 2 embernél.