Dollár
396,65 Ft
Euró
403,36 Ft
Font
477,81 Ft
Bitcoin
23,455 $

Gond van: a Déli pályaudvar és Kelenföld között szünetel a vonatforgalom

Fotó: Facebook/MÁV
not image

Takács Petra

2022. június 25. - 19:20

Műszaki hiba miatt szünetel a vonatforgalom a Déli pályaudvar és Kelenföld között.

Nem közlekednek a vonatok a Déli pályaudvar és Kelenföld között, mert nem sokkal szombat fél öt után letörött egy szerelvény áramszedője és leszakadt a felsővezeték is – közölte a Mávinform az MTI-vel.

Soron kívül Visszautasítják az oroszok a vádakat: nem lopnak áramot a zaporozsjei atomerőműből

 A hibás jármű elzárja Kelenföld és a Déli pályaudvar közötti összeköttetést, a helyreállítás várhatóan késő éjszakáig tart, ezért szombat délután már nem közlekednek vonatok a Déli és Kelenföld állomás között – írták.

A tájékoztatás szerint a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) elfogadja a vasúti jegyeket, bérleteket a 139-es buszokon Kelenföld (Sasadi út) és a Déli pályaudvar között, a M2 metrón a Keleti és Déli pályaudvarok között és az M4 metrón, valamint pótlóbuszok is szállítják az utasokat Kelenföld (Etele tér) és a Déli pályaudvar (139-es busz megállója) között.

Azt írták: a késések és torlódások csökkentése érdekében a motorvonatokat Kelenföldről fordítják vissza Székesfehérvár, Pusztaszabolcs és Tatabánya felé, illetve felől – ezek az elővárosi vonatok, a Déli-parti sebes InterRégió, Katica InterRégió vonatokat jelentik.

A gyorsabb visszafordítás érdekében Székesfehérvár és Kelenföld között nem közlekednek a hagyományos kocsikból álló vonatok, azok Tapolca, Balatonfüred, Siófok, illetve Várpalota irányából, irányába csak Székesfehérvárig, illetve Székesfehérvártól közlekednek.

A vasúttársaság felhívja a figyelmet, hogy a Budapest-Győr-Hegyeshalom, a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa, a Budapest-Székesfehérvár-Tapolca, a Budapest-Székesfehérvár-Veszprém-Szombathely és a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalakon jelentősen megnövekvő menetidőkre, 60-120 perccel, esetenként akár ennél is hosszabb eljutási időkre, kimaradó vonatokra kell számítani.

A Budapest-Győr-Hegyeshalom és a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalak Kelenföld és Keleti pályaudvar közötti szakaszán továbbra is közlekednek a vonatok, valamint a Balaton és a keleti országrész (Miskolc, Szolnok, Debrecen, Szeged) között is közlekedhetnek a Székesfehérvár-Kelenföld szakaszon.

(MTI)

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.