Clouds
21 Budapest
Dollár
359,84 Ft
Euró
391,08 Ft
Font
446,05 Ft
Bitcoin
23,736 $

Kijev leállította a mobil- és internetkapcsolatot Dél-Ukrajnában, de már elérhető az orosz hálózat

Fotó: EPA/MAXAR TECHNOLOGIES HANDOUT
Európa
not image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Az ukrán mobilkommunikációt és az internetet lekapcsolták Dél-Ukrajna valamennyi felszabadított régiójában, beleértve a Zaporizzsjai terület egyes részeit is. 

Az ukrán mobilkommunikációt és az internetet lekapcsolták Dél-Ukrajna valamennyi felszabadított régiójában, beleértve a Zaporizzsjai terület egyes részeit is – közölte a RIA Novosztyival Oleh Krjucskov, a krími vezető tájékoztatáspolitikai tanácsadója, aki hozzátette, hogy korábban Herszonban is történt ilyen, ezzel pedig Ukrajna demonstrálta, hogy magára hagyta ezeket a területeket. 

„A mobilkommunikáció mindenhol megszűnt, beleértve Berdjanszk és Melitopol területét is. A közeljövőben helyreáll a mobilkommunikáció orosz formátumban“ – mondta Krjucskov.

Később a RIA Novosztyi megosztotta, hogy a déli régióba már elérhető az orosz internet, szintén Oleg Krjucskov, a krími vezető információs politikával foglalkozó tanácsadó szavaira hivatkozva. 

„Most már az orosz internet is belépett ezekbe a régiókba. Melitopol, Herson: már van orosz internet. Még nem mindenhol, de a forgalom már érkezik“ – jelentette Krjucskov.

Az oroszok közlése szerint a hadsereg az Ukrajna demilitarizálására irányuló különleges művelet során ellenőrzése alá vonta az ország déli részén található teljes Herszon régiót és a Zaporizzsjai terület azovai részét. 

A régiókban polgári-katonai közigazgatás alakult, megkezdődött az orosz televíziós és rádióadások sugárzása, és helyreállt a kereskedelmi kapcsolat a Krím-félszigettel.