Clouds
21 Budapest
Dollár
359,66 Ft
Euró
389,43 Ft
Font
433,55 Ft
Bitcoin
23,491 $

Kiadták az dél-koreaiak az új-zélandi nőt, aki halott gyerekek holttesteit rejtegette

Fotó: Unsplash
Ázsia
not image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Az új-zélandi rendőrség közölte, hogy a nő kedden érkezett meg az aucklandi repülőtérre, miután három rendőrt küldtek Dél-Koreába, hogy visszahozzák.

Dél-Korea kiadott egy 42 éves nőt Új-Zélandnak, két hónappal azután, hogy letartóztatták, miután két rég halott gyermek holttestét találták meg elhagyott bőröndökben. Az új-zélandi rendőrség közölte, hogy a nő kedden érkezett meg az aucklandi repülőtérre, miután három rendőrt küldtek Dél-Koreába, hogy visszahozzák, majd szerdán kell megjelennie a bíróságon, ahol emberöléssel fogják megvádolni. 

Soron kívül Elütött egy embert a metró a Batthyány térnél

Han Dong-hoon dél-koreai igazságügyi miniszter a hónap elején adott ki végzést a nő kiadatására. A szöuli legfelsőbb bíróság korábban jóváhagyta a nő kiadatását, miután a nő írásban kifejezte beleegyezését, hogy visszaküldjék Új-Zélandra.

A dél-koreai rendőrség szeptemberben tartóztatta le a nőt egy déli kikötővárosban egy belföldi bírósági parancs alapján, amelyet azt követően adtak ki, hogy Új-Zéland kérte előzetes letartóztatását.

Nem tudni, hogy a nő volt-e a meggyilkolt gyermekek anyja 

A gyerekek holttestét még augusztusban fedezték fel, amikor egy aucklandi család egy online árverésen elhagyott holmikat, köztük két bőröndöt vásárolt egy raktárból – írja a South China Morning Post

Az új-zélandi rendőrség szerint a gyerekek 5 és 10 év közöttiek voltak, már évek óta halottak, a bőröndöket pedig legalább három-négy éve Aucklandben tárolták.

A dél-koreai rendőrség szerint a nő Dél-Koreában született, majd később Új-Zélandra költözött, ahol állampolgárságot szerzett. A bevándorlási nyilvántartás szerint 2018-ban tért vissza Dél-Koreába.

A dél-koreai rendőrség szerint felmerült a gyanú, hogy a nő lehet a két áldozat édesanyja, mivel korábbi új-zélandi lakcíme be volt jegyezve ahhoz a tárolóegységhez, ahol a bőröndöket tartották.