Dollár
392,21 Ft
Euró
406,39 Ft
Font
469,68 Ft
Bitcoin
16,187 $

Elkezdődött Dél-Korea és az Egyesült Államok közös hadgyakorlata 

Fotó: Az amerikai haditengerészet Ronald Reagan repülõgép-hordozóját kísérik dél-koreai hajók Puszan kikötõjébe 2022. szeptember 23-án. A nukleáris meghajtású anyahajó a dél-koreai haditengerészettel a Keleti-tengeren tartandó gyakorlatozásra érkezett a koreai partokhoz. A Ronald Reagan 2017 óta elõször vesz részt dél-koreai hadgyakorlaton. MTI/AP/Ri Dzsin Man
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. szeptember 26. - 10:05

Mindössze egy nap telt el a hadgyakorlat kezdete és aközött, hogy Észak-Korea ballisztikus rakétát indított. 

Dél-Korea és az Egyesült Államok elkezdte a közös hadgyakorlatát. Washington Szöul legfontosabb biztonsági szövetségese, és mintegy 28 500 katonát állomásoztat Dél-Koreában, hogy megvédje azt az atomfegyverekkel rendelkező Északkal szemben.

Soron kívül Itthon is hatalmasat emelkedhet a cigaretta ára az Európai Bizottság döntése miatt

Dél-Korea májusban hivatalba lépett USA-barát elnöke, Yoon Suk-yeol az Egyesült Államokkal folytatott közös hadgyakorlatok fokozására tett fogadalmat, miután elődje alatt évekig sikertelen volt a diplomácia Észak-Koreával.

„Ezt a gyakorlatot azért készítették elő, hogy demonstrálják a dél-koreai-amerikai szövetség erős akaratát az észak-koreai provokációkra adott válaszlépésekre” – áll a déli haditengerészet közleményében.

A Dél-Korea keleti partjainál zajló négynapos gyakorlaton több mint 20 hajó és repülőgép vesz részt, amelyek hajó- és tengeralattjáró elleni hadműveleteket, taktikai manővereket és más tengeri műveleteket fognak gyakorolni – írja a Channel News Asia a közlemény alapján. 

A gyakorlatok egy nappal azután kezdődtek, hogy az atomfegyverekkel rendelkező Phenjan újabb ballisztikus rakétakilövést hajtott végre, amely idén már a tizenkilencedik alkalom volt. 

A hónap elején Észak felülvizsgálta nukleáris törvényét, amely rögzítette az „első csapás” doktrínáját, és megfogadta, hogy soha nem mond le atomfegyvereiről.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.