Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
350,77 Ft
Euró
379,76 Ft
Font
442,75 Ft
Bitcoin
41,727 $

Dél-afrikai áradások: legkevesebb 11 ember életét vesztette

Fokváros polgármestere súlyos veszteségekről számolt be.

Fotó: Unsplash/Sadiq Nafee A kép illusztráció.
Afrika

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Guardian értesülései szerint az özönvízszerű esőzések és a heves szél súlyos áradásokat eredményezett Dél-Afrika Nyugat-Fokföld tartományában a héten, melyek következtében leszakadtak a háztetők, megsemmisült a termés és számos út járhatatlanná vált.

Szakértők becslései szerint vasárnap és hétfő közötti 48 órás csapadékösszeg 100 mm és 200 mm között volt ebben a régióban. A fokvárosi katasztrófakockázat-kezelő központ beszámolója szerint legkevesebb 12 ezer embert érintett az ítéletidő, s további 80 ezer ember maradt áram nélkül. Soron kívül Nagyon közel a pedagógusbéremelés

Fokváros polgármestere súlyos katasztrófahelyzetet jelentett be, hogy további erőforrásokat mozgósíthasson, s segélyintézkedésekhez folyamodhasson, miután 80 utat le kellett zárni, mintegy 200 mezőgazdasági dolgozó esett csapdába, s a vasúti közlekedést is felfüggesztették a Nyugati- és Keleti-fok tartományokban.

A helyi jelentések szerint legkevesebb 11 ember életét követelte az ítéletidő, ám az árvíz elvonulásával valószínűleg tovább fog emelkedni a halálos áldozatok száma. Azóta kiderült, a 11 halálesetből 8 áramütés következtében következett be, amikor a víz elöntötte településeken lévő elektromos vezetékeket.

Nem mindennapi, zárás utáni akciót hirdetett az Auchan

A zárás utáni vásárlási lehetőség a törzsvásárlók számára lett meghirdetve.

Bekavarhat egy dolog azoknak, akik még idén igényelnék a CSOK-ot, vagy a Babavárót

A már megszokott módon rövidesen eljön az igazgatási szünet ideje, ami azt jelenti, hogy ebben az időszakban nem lehet hivatalos ügyeket intézni.