Dollár
423,88 Ft
Euró
408,85 Ft
Font
457,15 Ft
Bitcoin
19,181 $

A 21 tinédzser rejtélyes halála: táncoltak, elestek és meghaltak

Fotó: Holttestet visznek el egy éjszakai szórakozóhelyről a dél-afrikai East Londonban 2022. június 26-án. A rendőrség legkevesebb húsz fiatal halálát vizsgálja a tengerparti városban. Egyelőre ismeretlen, mi vezetett a fiatalok halálához, akik a téli iskolai vizsgák végét ünnepelték az éjszakai klubban. MTI/AP
not image

Koós Alexandra

2022. június 29. - 20:17

Jelenleg is találgatások folynak arról, hogy ámokfutás, gázszivárgás, drog vagy esetleg méreg okozhatta-e a fiatalok halálát.

A dél-afrikai hatóságok jelenleg is kutatnak a válaszok után, ugyanis vasárnap 21 fiatalkorú tinédzser vesztette életét egy szórakozóhelyen, a körülmények pedig erőteljes aggodalomra adnak okot, ugyanis eddig jóformán semmit sem találtak, ami nyomra vezetne az ügyben.

Soron kívül Legjobb barátja behívása miatt nyitott tüzet egy toborzótisztre egy férfi Szibériában

A rendőrség vasárnap kora reggel fedezte fel az áldozatok holttestét, amint a klub táncparkettjén, az asztalokon fekve, székekbe és kanapékba roskadva, vagy a székeken elterülve hevertek, az eset kapcsán pedig Bheki Cele rendőrminiszter azt mondta, „táncoltak, elestek és meghaltak, szó szerint”.

A tragédia okáról jelenleg is folynak a találgatások, többek között ámokfutásról és gázszivárgásról, a rendőrség pedig mintákat küldött egy toxikológiai laboratóriumba, hogy megvizsgálják, a tizenévesek nem vettek-e be mérget vagy drogot a buliban.

A hatóságok jelentése alapján vasárnap hajnali 4 körül riasztották őket, a szórakozóhelyen pedig 17 fiatalt találtak holtan. Elmondásuk szerint a többiek a kórházban vagy az oda tartó út során hunytak el, életkoruk pedig 13 és 17 év közötti volt.

Athlenda Mathe ezredes, a rendőrség szóvivője elmondta, hogy a vizsgálat folyamatban van, a halál okát azonban még nem állapították meg, ugyanis a toxikológiai vizsgálatok sok időt vehetnek igénybe – számolt be az AP News.

Unathi Binqose tartományi biztonsági tisztviselő a Daily Maverick című napilapnak tett nyilatkozatában arra utalt, az áldozatok valószínűleg az általuk fogyasztott alkohollal vagy a partin elszívott vízipipákkal vihettek be a szervezetükbe mérgező anyagot, illetve a zsúfoltság is közrejátszhatott.

Dél-Afrikában 18 éven aluliak számára tilos alkoholt fogyasztani vagy vásárolni, a Kelet-foki-szigeteki Szeszesital Tanács pedig közölte, hogy visszavonja a szórakozóhely engedélyét, emellett büntetőjogi eljárást indít a klub ellen, amiért nem tartották be a vonatkozó szabályokat.