Egy ukrán férfi az éj leple alatt besurrant a debreceni kórházba és kifosztotta a betegeket

Fotó: Unsplash/Brandon Holmes
not image

Borbély Fanni

2021. július 28. - 13:34

Egy ukrán férfi az éj leple alatt besurrant a debreceni kórházba, majd ellopta az alvó betegek értékeit.

A vádlott 2020. október 8-án éjfél körül az utcáról bement egy debreceni kórházi épületbe. Az egyik földszinti kórterembe telefonjával világítva belopózott és az ágy melletti éjjeli szekrény fiókjából kivette és ellopta az alvó állapota miatt védekezésre képtelen sértett pénztárcáját a benne lévő készpénzzel együtt.

A sértett 5.500 forint kára nem térült meg, így a Debreceni Rendőrkapitányság által végzett nyomozás során a sértett polgári jogi igényt terjesztett elő, kérte kárának megtérítését. A férfi néhány perccel később egy másik kórterembe is bement és az ott alvó sértetthez osont, akinek éjjeli szekrényéről ellopta a 70.000 forint értékű mobiltelefonját.

A vádlottat az időközben értesített rendőrjárőrök aznap hajnalban Debrecen belterületén igazoltatták, ennek során megtalálták és lefoglalták a férfi által ellopott mobiltelefont, amit visszaadtak a sértettnek. Az ukrán állampolgárságú vádlott az eljárás során elérhetetlenné vált és a vele szemben kibocsátott elfogatóparancs sem vezetett eredményre, ezért a Debreceni Járási Ügyészség a férfit távollévő terheltté nyilvánította.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlottal szemben két rendbeli kifosztás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a járásbíróság a büntetőeljárást a terhelt távollétében folytassa le, amely során a vádlottat felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, határozott időtartamra utasítsa ki Magyarország területéről, továbbá a sértett által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el.