Fiatalok el akartak kötni egy autót Debrecenben, de egy métert sem sikerült megtenniük vele

Fotó: police.hu
not image

Borbély Fanni

2021. július 30. - 16:11

Kifejezetten gyorsan lezárult az ügy, miután két fiatal el akart lopni egy nyitva hagyott autót Debrecenben, azonban közvetlenül az indulás után nekimentek két parkoló autónak is, ezek után pedig inkább futásnak eredtek.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy helyi és egy hajdúhadházi lakossal szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak beültek egy Debrecen belvárosában parkoló, nyitott autóba 2021. július 29-én hajnalban. A kesztyűtartóban hagyott kulccsal a gépkocsit beindították, de elinduláskor nekiütköztek két parkoló járműnek is, majd elfutottak a helyszínről.

Fotó: police.hu

A rendőrök a bejelentést követően igen rövid időn belül azonosították a feltételezett elkövetőket, a 18 és 19 éves férfit még aznap elfogták és előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták őket. Mindketten beismerő vallomást tettek, melynek során kiderült az is, hogy az idősebbik fiú 2021 júliusában ellopott két biciklit, továbbá betört egy vendéglátó egységbe Debrecenben, ahonnan közel 40 ezer forintot vitt magával.

A nyomozók a 19 éves helyi lakost bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására, amit a Debreceni Járásbíróság 2021. július 30-án elrendelt. Társa szabadlábon védekezik írja a police.hu.