Dráma egy debreceni benzinkúton, életet mentett a rendőr

Fotó: police.hu
not image

Nagy Noel

2021.július.22 - 11:55

A rendőrség elsődleges célja nyilvánvalóan a közbiztonság biztosítása és a bűn megelőzése, olykor azonban drasztikus helyzetek is előfordulnak, amikor életet is kell akár menni.

Pontosan ez történt egy debreceni benzinkúton is, ahol a hajdúböszörményei autópálya alosztály korábban Police Medic képzésben részesült motoros rendőrének lélekjelenléte és helyzetfelismerése mentette meg egy férfi életét.

A motoros rendőr éppen tankolni állt meg egy benzinkútnál július 21-én 11 órakor, amikor egy kisebb csoportosulásra lett figyelmes – derült ki a Police.hu közleményéből.

A rendőr azonnal odasietett a helyszínre, amikor látta, hogy egy férfi rosszul lett. A küszködő férfi a jármű és a kútoszlop között feküdt, légzése leállt, így azonnali segítségre volt szüksége.

A motoros rendőr azonnal elkezdte a szívmasszázst, amit az időközben kiérkező mentőszolgálat munkatársai folytattak és végül sikerül megmenteni a férfit.

A töltőállomás munkatársainak és Nagy Imre rendőr-főtörzsőrmester segítségének köszönhetően a 71 éves férfit ugyanis stabil állapotban szállították kórházba, ahol további ellátását intézték.