18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Vádat emeltek a Deák téri kettős gyilkosság ügyében

ugyeszseg.hu
Belföld
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A 2020 májusában történt Deák téri verekedésben, egy aznap 18. születésnapját ünneplő férfi halálra késelt egy 16 és egy 20 éves fiatalt, később pedig egy rablásban is részt vett.

A minősített emberölés vádlottja 2020. május 22-én éjszaka a 18. születésnapját ünnepelte vádlott-társaival, egy 19 éves testvérpárral. A vádlottak az V. kerület, Deák téren, a gördeszka pálya melletti padoknál tartózkodtak, amikor egy a társaságukban lévő 17 éves lány – aki szintén vádlott az ügyben – elvett egy padon alvó fiatal férfi mellől egy hangfalat. A vádlotti és a sértetti társaság között emiatt szóváltás alakult ki, majd a három férfi vádlott a hangfal megtartása érdekében megütötte a sértetteket.

A 18 éves férfi az egyik sértettet a nála lévő késsel combon szúrta, ököllel arcon ütötte, majd az ütés erejétől hátra eső férfit megrúgta. A sértettek még ezután is követték a vádlotti társaságot, hogy a hangfalat visszaszerezzék. A további verekedést egy arra elhaladó járőrautó megjelenése szakította félbe, amelynek láttán a vádlottak elszaladtak a helyszínről, és egy órán keresztül a VI. kerület, Paulay Ede utcában lévő egyik lépcsőházban húzták meg magukat – írta az ugyeszseg.hu.

Pár órával később, hajnali fél négy körül, az V. kerület, Hercegprímás utcai gyalogátkelőhelynél az emberölés két sértettje és társaságuk, valamint egy másik társaság között dulakodás alakult ki. Ekkor érkezett meg a járdaszigethez a 18 éves vádlott és két társa, a 19 éves testvérpár, akik bekapcsolódtak a verekedésbe. Az egyik testvér a 16 éves sértettel is verekedett, a sértett ennek során megütötte őt.

Ekkor szaladt oda a sértetthez a 18 éves vádlott, aki a vád szerint a nála lévő késsel a 16 éves férfit először a hátán, majd a vele szembe forduló sértettet a mellkasán is többször megszúrta. A 16 éves férfi a szúrásoktól összeesett, de még eszméleténél volt, amikor odalépett hozzá az a 19 éves vádlott, akit a sértett az előbb megütött, és a földön fekvő sértettet többször megrúgta a fején.

Eközben a testvére – őt a bántalmazásban biztosítva és támogatva – szorosan mögötte állt. A szúrásokat követően eleve nagy fájdalmakat átélő, még életben lévő sértettnek a bántalmazás fokozott fájdalmat és szenvedést okozott. A sértett ezután még feltápászkodott a földről, tett néhány lépést, majd összeesett és a helyszínen meghalt. A sértett halálát a mellkasát ért szúrások okozták.

Ekkor az ellenkező irányból a másik, 20 éves sértett a késelő vádlott felé futott, majd dulakodni kezdtek, amelynek során a vádlott a késsel többször megszúrta a sértettet. Ekkor a sértett kissé eltávolodott, azonban a vádlott követte őt, majd a késsel még egyszer megszúrta. A sértett a földre esett és rövid időn belül meghalt. 

A Fővárosi Főügyészség az akkor 18 éves késelőt több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettével, a 19 éves testvérpárt – egyiküket, mint bűnsegédet – különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével, két további verekedőt csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével vádolja. A hangfal elrablása és az azzal összefüggő bántalmazás ügyében – amelyben az akkor 17 éves lány is vádlott – felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás, valamint súlyos testi sértés bűntett kísérlete a vád.