Clouds
21 Budapest
Dollár
359,90 Ft
Euró
390,92 Ft
Font
443,35 Ft
Bitcoin
22,965 $

Újra megkaphatják az utasok a Deák Ferenc tér és Ferenciek tere állomásait

Fotó: Karácsony Gergely főpolgármester (b) és Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója, miután átadták a Pöttyös utcai metróállomás akadálymentes elérését biztosító felvonóját 2021. december 9-én. Ezen a napon átadták a 3-as metró Pöttyös utcai és Ecseri úti állomásainak liftjeit. MTI/Koszticsák Szilárd
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Január közepe lehet az a dátum, amikor az utasforgalom előtt is elérhetővé válhat a 3-as metró Deák Ferenc tér és Ferenciek tere állomásai.

Január közepén átadhatják az utasforgalomnak a 3-as metró Deák Ferenc tér és Ferenciek tere állomásait, jelenleg a próbaüzemi teszteket végzik – közölte a BKV Zrt. szerdán az MTI-vel.

Soron kívül Kiderült, ennyit költenek havonta internetre és tévére a magyarok

A közlemény szerint a két állomáson november végén kezdődtek el a műszaki átadás-átvételi eljárások, és már folynak a próbaüzemi tesztek is. Az állomási próbaüzem valamennyi gépészeti és elektromos berendezés és rendszer működésének vizsgálatát jelenti. Ezután következnek az integrált tesztek és a próbafutások, amelyek az üzemszerű használatra kész állapot igazolására szolgálnak – írták.

Amennyiben minden teszt és próba sikeres, és az illetékes hatóságok is engedélyt adnak a forgalom indítására, akkor január közepén mindkét állomás újra bekapcsolódik a metróközlekedésbe a 3-as metró vonalán. Ez azt jelenti, hogy Kőbánya-Kispest végállomás és Deák Ferenc tér között jár majd a metró, a buszpótlás megszűnik ezen a szakaszon – emelték ki.

A 3-as metróvonal minden megújult állomása akadálymentesen elérhető; a Deák Ferenc téren egy nagy kapacitású hagyományos lift, a Ferenciek terén pedig ferdepályás felvonó épült.

Közölték: a Deák Ferenc tér a 3-as metróvonal legforgalmasabb állomása, amely egyben fontos közlekedési csomópont is. Szintén kiemelt forgalmú a városközpontban elhelyezkedő Ferenciek tere megálló. A BKV kezdeményezésére, a felújítási munkafolyamatok átütemezésével a két állomás eredetileg jövő márciusra tervezett átadása már januárban megtörténhet – emelték ki.

(MTI)