Súlyos arcsérülést szenvedett Kevin de Bruyne a Rüdigerrel való ütközés során

Kevin De Bruyne, a Manchester City (j) és Reece James, a Chelsea játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája döntõjében a portói Dragao Stadionban 2021. május 29-én. MTI/EPA/Reuters pool/Susan Vera
not image

Nagy Noel

2021. május 30. - 14:12

Kevin de Bruyne, a Manchester City belga középpályása a tegnapi Bajnokok Ligája döntő folyamán ütközött Antonio Rüdigerrel a mérkőzés második félidejében, melynek következtében le is kellett cserélni.

A Chelsea lett a Bajnokok Ligája 2020/21-es kiírásának győztese, miután 1-0-ra legyőzték a Manchester City csapatát a döntőben. A finálé drámákat is hozott, többek között Thiago Silva és Kevin de Bruyne sérülését is.

A belga irányító a mérkőzés hatvanadik percében ütközött össze a Chelsea bekkjével, Antonio Rüdigerrel és az első pillanatban látszódott már, hogy de Bruyne súlyosabb sérülést szenvedhetett, melynek hatására le is kellett cserélni.

Az aranylabdára is esélyes középpályás most a hivatalos Twitter-oldalán tudatta a pontos diagnózist, mely tényleg súlyosnak bizonyult: beszámolója szerint eltört az orrcsontja és a bal szemürege is, egyébként jól van.

„Helló srácok, most jöttem ki a kórházból. A pontos diagnózis akut orrcsont- és bal szemüregi törés, egyébként már jobban érzem magam. Még mindig csalódott vagyok a tegnap miatt, de természetesen majd visszavágunk”

Kevesebb, mint két hét van hátra az Európa-bajnokságig, Belgium már június 12-én pályára lép Oroszország ellen. Robert Martinez szövetségi kapitány így reménykedhet, hogy a belga addigra teljes mértékben felépül.