De Bruyne elárulta, mit mondott neki José Mourinho, aminek hatására azonnal elhagyta a Chelsea-t

Manchester, 2019. november 23. Kevin De Bruyne, a Manchester City játékosa, miután gólt szerzett a Chelsea ellen az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 2019. november 23-i mérkõzésén Manchesterben. MTI/EPA/Jon Super
not image

Nagy Noel

2021.március.7 - 10:47

Kevin de Bruyne, a Manchester City belga sztárja elmesélte annak a beszélgetésnek a részleteit, aminek hatására úgy döntött, nem maradhat tovább a Chelsea csapatánál, és inkább távozik a londoniaktól.

De Bruyne hat boldogtalan hónapot töltött José Mourinho kezei alatt a londoni kékeknél, mindössze kilenc mérkőzésen vetették be, köztünk hármon csak a Premier League-ben. A téli átigazolási időszak során a Wolfsburg dobott neki mentőövet, ahol rögtön berobbant és megmutatta a tehetségét.

A Manchester City fel is kapta a fejét a belga teljesítményére, és nem kis összegért, 55 millió fontért leigazolták. Ez a manchesteriek egyik legjobb döntése volt, hiszen De Bruyne azóta a világ egyik legjobb játékosává vált, a tavalyi szezon során például 13 gólt és 20 gólpasszt jegyzett a szezonban. Idén sem panaszkodhat rá a csapata, mert már 3 gólnál és 11 asszisztnál jár, és még messze a szezon vége.

Ez azonban elsősorban egy bizonyos beszélgetésnek a hozománya, amely során a belga playmaker végül eldöntötte, hogy távozni fog a Chelsea-től – idézte az Evening Standard. Mint mondta, ez 2013. decemberében zajlott José Mourinhoval, a klub akkori edzőjével:

„Akkoriban gyakran szóltak arról sajtóhírek, hogy milyen a kapcsolatom José Mourinhoval, de a valóság az, hogy mindössze kétszer beszéltem vele életem során. Az volt a terve velem, hogy elküld kölcsönbe egy kicsit” – mesélte De Bruyne

„José behívott az irodájába, ami mint utóbb kiderült, a második legjelentősebb pillanat volt az életemben. Papírok voltak előre, és egyszer csak elkezdett olvasni: ’egy gólpassz, nulla gól, tíz visszaszerzett labda’. Kellett egy perc, mire akar utalni ezzel. Ezt követően elkezdte olvasni a többi támadóközéppályás statisztikáit, mint Willian, Oscar, [Juan] Mata, [André] Schürrle, és ez így ment tovább: ’öt gól, tíz assziszt, stb.’”

„José egyértelműen azt akarta, hogy valamit én mondjak ki, és végül ki is mondtam: ’de hát ezek a srácok 15-20 meccset játszottak, én meg csak hármat. Akkor ez változni fog, nem?’ Nagyon furcsa volt, hogy őszinte legyek, mert ekkor mondtam: ’úgy érzem, ez a klub nem akar engem, de én focizni akarok, inkább adjatok el’” – mesélte.

De Bruyne elmondása szerint a beszélgetés során esett le neki, hogy már nem maradt sok esélye játékidőt szerezni, ezért úgy érezte, a legjobb döntés, ha elhagyja a Chelsea-t. Mint mondta, nem számított arra, hogy ennyire jól jön ki az egészből, mivel akkor karrierje egyik mélypontján volt, de sosem kételkedett a saját képességeiben.