Clouds
21 Budapest
Dollár
360,06 Ft
Euró
388,44 Ft
Font
433,44 Ft
Bitcoin
23,139 $

Dave Bautista “mindent elvesztett”, miután kilépett a WWE-ből

Fotó: MTI/EPA/Franck Robichon
Kult
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Noha manapság már szinte bárki felismeri az utcán filmszerepei miatt, a pankráció után közel sem volt egyszerű számára a csúcsra jutás.

Dave Bautista azon kevés színészek közé tartozik, akik a WWE-ből érkeztek a filmvászonra, s ennek ellenére is olyan nagyszabású filmekben kapott szerepet, mint például A galaxis őrzői, az Üveghagyma és a Dűne.

Soron kívül A Fidesz szerint Gyurcsány pártja áll az orvosi kamara döntése mögött

A színész számára rögös út vezetett idáig, hiszen miután kilépett a WWE-ből, mindent elveszített: Dave Bautista 2000-ben szerződött a WWE-hez – először csak azért, hogy némi pluszpénzt keressen a családjának –, ám hamarosan beindult, s nem is olyan sokára a “Batista” néven futó pankrátor hatszoros világbajnok lett.

Ekkor Bautista már olyan szinteken szerepelt pankrátorként, mint John Cena, így az ő, valamint Dwayne “The Rock” Johnson példája nyomán nyomdokaikba akart lépni, s úgy határozott, bedobja magát Hollywoodban. Tevreit azonban a WWE nem nézte jó szemmel, Bautista pedig hiába próbált egyezkedni velük, végül nem jutottak megállapodásra.

Ennek okán a színész 2010-ben úgy határozott, otthagyja a WWE-t, ezzel együtt pedig profi pankrátor karrierjét is, és kipróbálja magát színészként. No nem azért, mert ez különösebb szenvedélye lett volna, sokkal inkább azért, mert egyszerűen be akarta bizonyítani önmagának, hogy erre is képes.

A merész lépés eleinte bizonytalansággal töltötte el, aztán csak rosszabb lett: a GQ-nak nyilatkozva megosztotta, szinte azonnal felélte a pankrációból származó bevételét, így kénytelen volt mindent eladni, amit csak tudott, hogy egyáltalán képes legyen megélni.

Mindent az elejéről kellett kezdenie, a maradék pénzéből színész coachot, és leszerződött több, nem éppen színvonalas, egyenesen DVD-re kerülő filmre. Elmondása szerint még a legrosszabb filmek között is igyekezett válogatni, majd eljött élete lehetősége, hogy Drax, a Pusztító szerepét alakíthassa A galaxis őrzői című filmben.