Dárdai szerint nagyobbak a gondok a Herthánál, mint gondolta

Fotó: EPA/CLEMENS BILAN
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

Finoman szólva sem elégedett Dárdai Pál a Hertha játékával, aminek hangot is adott, nem rejtette el a véleményét.

Dárdai Pál élete egyik legnagyobb kihívására mondott igent, amikor elfogadta az edzői szerepet a Hertha színeiben. Ez egy újabb visszatérés a részéről, és a fő küldetése az, hogy a csapat a Bundesligában maradjon.

Soron kívül HÉV-vel ütközött egy autó Szigetszentmiklóson, jóformán eltűnt az egyik oldala (fotó)

Sokak szerint lehetetlen küldetés előtt áll a magyar sikeredző, mivel a gárda formája több mint gyenge, és az utolsó helyen állnak. Úgy tűnik, folytatódik a zuhanás, mert legutóbb is kikaptak, a Werder Bremen négy gólt vágott a Herha otthonában.

Miközben a Dortmund 60 ponttal a neve mellett vezeti a bajnokságot, a Hertha eddig csak 22 pontot gyűjtött. A 18. és a 17. helyezett fog kiesni, és nem kizárt, hogy nagy nevek búcsúznak, mert a Schalke is mindössze 24 pontos, miközben a Stuttgart egy ponttal előzi meg őket.

Nagyobb a gond

„Elfogadhatatlan, hogy hazai közönség előtt még a párharcok terén is ekkora előnyt adunk az ellenfélnek.” – idézte a Sportal Dárdait. „A második félidőben mindenki tett egy kicsit a másikért, az elsőben viszont mindenki magával volt elfoglalva.” – tette hozzá a magyar válogatott korábbi edzője.

Dárdai szerint nem voltak élesek fejben, hiányolta a párharcokat, amit a vendégek jól használtak ki. A Sportal azt írja, az edző úgy látja, nagyobb problémák vannak a fejekben, mint azt gondolta.

Mindössze öt mérkőzés maradt hátra a szezonból, amit ha hoznának, biztosan megtartanák a bundesligás tagságukat, de erre jelenleg nem túl nagy az esély. Maga a keret képes lenne rá, de a mentális gondok nagyon nagy bajba a sodorhatják a klubot.