Dollár
394,92 Ft
Euró
416,92 Ft
Font
483,49 Ft
Bitcoin
17,257 $

Mit hozhat Dani Alves a Barcának?

A brazil Dani Alves (b) és Casemiro ünnepel csapattársaival, miután 2-0-ra gyõztek Argentína ellen a labdarúgó Copa America elõdöntõjében, Belo Horizontéban 2019. július 2-án. MTI/EPA/EFE/Thomas Santos
Sport
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A brazil kiemelkedik a fiatal játékosok mentorálásával, versenyszellemével és azzal, hogy segít győztes csapatokat építeni.

Dani Alves beférne ebbe a Barcába? Ez a kérdés merül fel, miután a klub történetének legjobb hátvédje a sport.es-nek adott exkluzív interjúban elárulta, hogy ha lehetőség adódna rá, a következő téli átigazolási piacon visszatérne a Barcához. A 38 éves karizmatikus játékos, aki a Sao Paulo elhagyása óta szabadon van a piacon, új célpontot keres, hogy a legmagasabb szinten maradhasson. De mit hozhat Dani Alves Ronald Koeman Barcelonájának?

Soron kívül Közel a megállapodás, 15%-kal emelkedhet a minimálbér jövőre

Dani nem azért menne a Barcába, hogy aztán onnan vonuljon vissza, éppen ellenkezőleg. Mivel be kell bizonyítania edzőjének, hogy képes továbbra is a legmagasabb szinten versenyezni, minden meccs egy teszt lenne a játékos számára. Dani szabadügynök, aki rövid szerződést szeretne, és a sportszakmai szempontokat helyezi előtérbe az anyagiakkal szemben.

A Sao Paulóban két év alatt 95 mérkőzésen lépett pályára, a 2020-as és 2021-es szezont azonban a járvány beárnyékolja. Ez a rendszeresség azt jelzi, hogy készen áll arra, hogy szükség esetén hetente kétszer is játsszon. A szívóssága ráadásul megterhelné a csapatot, amelynek növelnie kellene a fordulatszámát, hogy felérjen hozzá.