Dollár
388,95 Ft
Euró
409,84 Ft
Font
478,39 Ft
Bitcoin
17,029 $

Dán rendőrség: erős robbanások okozták az Északi Áramlat szivárgását 

Fotó: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Svéd parti õrség
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. október 18. - 10:53

A koppenhágai rendőrség folyamatosan vizsgálódik, hogy mi történhetett a gázvezetéknél, és most újabb információt osztottak meg. 

A Balti-tenger dániai részén lévő két Északi Áramlat gázvezetéken keletkezett károk előzetes vizsgálata azt mutatja, hogy a szivárgásokat „erős robbanások” okozták – közölte kedden közleményben a koppenhágai rendőrség.

Soron kívül Orbán Viktor különleges meglepetése, amit személyesen adott át (videó)

Az Északi Áramlat 1 és 2 gázvezetékek szeptember 26-i, Dánia kizárólagos gazdasági övezetében történt megrepedéseivel kapcsolatos további vizsgálatot a koppenhágai rendőrség és a dán biztonsági és hírszerző szolgálat közösen végezné – írja a Reuters.

„Még korai lenne bármit is mondani arról, hogy milyen keretek között fog zajlani a nemzetközi együttműködés például Svédországgal és Németországgal, mivel ez több szereplőtől függ” – közölte a koppenhágai rendőrség.

Svédország korábban hasonló közleményt tett közzé, október 6-án azt mondták, hogy a helyszíni szemle alapján bizonyítékaik vannak arra, hogy robbanások történtek az Északi Áramlat vezetékein.

„A helyszínelés során megállapítottuk, hogy robbanások történtek az Északi Áramlat-1 és az Északi Áramlat-2 gázvezeték svéd gazdasági zónában húzódó részein” – tájékoztatott a hivatal, amely egyúttal „súlyos szabotázst és komoly károkat” is említ. 

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.