Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
445,53 Ft
Bitcoin
23,007 $

Kezd magához térni az NFL-sztár, akinek megállt a szíve a meccsen

TÉMÁK:
#NFL
Fotó: EPA/TANNEN MAURY
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő
TÉMÁK

Pozitív hírek láttak napvilágot Damar Hamlin állapotáról, aki az orvosok elmondása szerint kezd magához térni, ébredezik, ami jelentős javulásnak számít.

A Buffalo Bills safetyje, Damar Hamlin elkezdett ébredezni, miután az elmúlt 24 órában jelentős javulás állt be az állapotában, ami az egyik legjobb hír. Sokan aggódnak érte, és az első nagy siker az volt, amilkor a pályán sikeresen újraélesztették.

Soron kívül Évente 200 milliárdba kerül az elhízás a magyar egészségügy számára

Ez még hétfő történt, azóta kórházi kezelés alatt áll, de most úgy tűnik, az eddig legnagyobb lépést tett meg afelé, hogy felépüljön. Az ESPN a cikkében azt írja, az orvosok elmondása szerint az NFL-játékos állapota még mindig kritikus, és további jelentős előrelépésekre van szüksége a 24 éves sztárnak.

Ami jó hír, hogy Hamlin neurológiai állapota ép, de hogy visszatérhet-e valaha a játékhoz, arról egyelőre senki nem beszél. Jelenleg nem is ez a legfontosabb, hanem, hogy újra magánál legyen és visszakapja a régi életét.

A neurológiai állapota pedig arra utalhat, hogy valamilyen formában mozgatja a végtagjait, képes lehet megérteni az alapvető utasításokat. Már ez önmagában nagy sikernek számíthat, miután Hamiltont perceken át élesztették újra a pályán, és félő volt, hogy akár a legrosszabb forgatókönyv is bekövetkezhet.

Ebben a pillanatban az is kérdéses, meddig kell kórházban lennie, és valószínűleg még sok vizsgálat várhat rá, különösen, ha egy nap téma lesz a visszatérése. Arról pillanatnyilag ugyancsak nem esett szó, mi okozhatta a hirtelen szívmegállását.