Clouds
21 Budapest
Dollár
353,32 Ft
Euró
385,28 Ft
Font
431,82 Ft
Bitcoin
23,546 $

Óvatos, de jó hírek érkeztek az NFL hétfői meccsén összeesett Damar Hamlinről

TÉMÁK:
#NFL
Pillanatkép a Chicago Bears-Buffalo Bills mérkőzésről az NFL 2021-es előszezonjából. Damar Hamlin jobboldalt, 31-es mezben látható. EPA/TANNEN MAURY
Sport
not image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő
TÉMÁK

Damar Hamlin, a Buffalo Bills NFL-csapatának játékosa hétfőn, a Cincinnati Bengals elleni meccsen esett össze, orvosai most arról beszélnek, állapota továbbra is kritikus, de “látnak javulást.”

Előzmény:

 

Damar Hamlin, a hétfői Cincinnati Bengals-Buffalo Bills NFL mérkőzés első negyedében összeesett futballista állapota továbbra is kritikus, de orvosai szerint „javulás jeleit” mutatta keddről szerdára virradóra, közölte a Cincinnati Egyetem kórháza, ahova szállították.

Soron kívül Ennyivel tervezi emelni a tanárok bérét a kormány

Hamlin egy ártatlannak tűnő szituációban, egy szerelésből felkelve esett össze rövid idő után. Azonnal szívmasszázsban részesítették, ennek köszönhetően sikerült újraindítani az esetet követően megálló szívét.

Az NFL képviselői szerdán nem tették közzé, mi okozta pontosan az esetet, de a liga főorvosa, Dr. Allen Sills szerint nem zárható ki, hogy a játékosnak szívrázkódása volt.

A szívrázkódás akkor történik, amikor egy, a mellkast érő ütés – ami Hamlinnel is történt – megzavarja a szív elektromos ciklusát, ezzel szívritmuszavart és szívleállást eredményezve. Szakértők már hétfőn is felhívták a figyelmet arra, hogy ennek több jele is látszódik az esetről történt felvételen, de megállapításához ki kell zárni az egyéb betegségek jelenlétét, ami csak további tesztek után történhet meg, írja a Wall Street Journal.

Az esetet követően a csapatok az öltözőbe vonultak, majd egy óra múlva elhalasztotta a liga a meccset. Pótlásának időpontját egyelőre nem tették közzé, de Jeff Miller, az NFL kommunikációért felelős alelnöke szerint mindenképpen be lesz fejezve a mérkőzés, a mikéntről folynak a tárgyalások.