Dollár
387,15 Ft
Euró
394,76 Ft
Font
467,55 Ft
Bitcoin
23,907 $

Orbán Viktor üzenete Dallasból: A magyar alkotmány védi a családokat és gyermekeket

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Donald Trump (b) találkozója a korábbi amerikai elnök New Jersey állambeli bedminsteri birtokán 2022. augusztus 2-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
not image

Takács Petra

2022. augusztus 5. - 13:11

Orbán Viktor a családok védelméről is beszélt Dallasban, ami kiemelten fontos a magyar kormány számára.

A magyar alkotmány védi a családokat és gyermekeket – emelte ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön az Egyesült Államokban, Dallasban az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján (CPAC) mondott megnyitóbeszédében.

A magyar kormányfő kijelentette: Magyarországon nem csak fizikai falat épített a kormány a határokon és pénzügyi falat a családok köré, hanem egy jogi falat is felhúztak, hogy megvédjék a gyermekeket az őket célzó genderideológiával szemben.

Kitért arra is, hogy a magyarok egy népszavazáson nemet mondtak a szülői beleegyezés nélküli iskolai szexuális felvilágosításra. Magyarország történelme során soha korábban nem volt olyan népszavazás, ahol az emberek ilyen óriási többsége mondott nemet valamire – hangsúlyozta Orbán Viktor.

Beszédében jelezte azt is, hogy politikai filozófiája szerint a család az a hely, ahol a szülők átadják az értékeket a következő nemzedéknek. Ha megszűnnek a tradicionális családok, akkor semmi sem mentheti meg a Nyugatot a pusztulástól – vélekedett Orbán Viktor. Hozzátette: ezért tavaly Magyarország a GDP több mint hat százalékát költötte családpolitikára.

A magyarok voltak az elsők Európában, akik nemet mondtak az illegális migrációra és megállították az illegális migránsok invázióját – jelentette ki a magyar miniszterelnök csütörtökön az Egyesült Államokban, Dallasban az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján mondott megnyitóbeszédében.

Orbán Viktor azt mondta: a magyarok úgy gondolják, hogy meg kell állítani az illegális bevándorlást a nemzet védelme érdekében. Kiemelte: a magyar kormány úgy döntött, hogy kikéri az emberek véleményét arról, hogy akarnak-e illegális migrációt, vagy sem, és a népszavazáson a magyarok úgy döntöttek, hogy nem akarnak migrációt. Tehát nem akarnak a progresszívak szabályai szerint játszani – tette hozzá.

(MTI)