Dollár
391,19 Ft
Euró
411,27 Ft
Font
477,35 Ft
Bitcoin
16,827 $

Csütörtökön is barátságtalan arcát mutatja majd az időjárás

TÉMÁK:
#Időjárás
Fotó: Twenty20
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Keleten eső, a hegyvidékeken havas eső, hó várható. A Dunántúlon erős szél ronthatja a hőérzetünket.

Várható időjárás csütörtök éjfélig: szerdán többnyire marad a borult idő, de keleten felszakadozhat a felhőzet. Csütörtökön a Dunántúlon valószínű több-kevesebb napsütés, eközben északkeleten erősen felhős, borult lesz az ég.

Szerdán napközben sokfelé várható eső, a Dunántúl magasabban fekvő részein havas eső, hó is, majd estétől kelet felé helyeződik a csapadékzóna és csütörtökön napközben már főként a keleti területeken várható eső, a magasabban fekvő területeken havas eső, hó is.

Szerdán az északi, északkeleti szél több helyen megélénkül, csütörtökön az északnyugati szelet kísérik erős lökések a Dunántúl nagy részén, illetve a középső megyékben. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és 5 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 4 és 10 fok között várható.

Időjárási helyzet Európában: kontinensünk időjárását ciklonok és frontjaik teszik változatossá. A Brit-szigetektől egészen Spanyolországig húzódik egy hosszan elnyúló frontrendszer, illetve az Adria felett is egy alacsonynyomású képződmény mélyült ki. Utóbbi jelentős, több helyen 50 mm-t meghaladó csapadékmennyiséggel látja el a balkáni régiót.

A Kárpát-medence időjárását is ez a ciklon határozza meg, amely egyre inkább kelet, északkelet felé helyeződik. Emiatt sokfelé várható eső, a magasabban fekvő tájakon havas eső, hó is.

MTI