Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Csütörtökön már átléphetjük a 20 fokot

TÉMÁK:
#Időjárás
Fotó: unsplash
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

A nyugati tájakon lesz a melegebb.

Várható időjárás csütörtök éjfélig: Általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, időszakosan jobban elvékonyodhat, felszakadozhat a felhőzet. Szerdán estig kisebb csapadék előfordulhat, éjszaka nagyobb eséllyel északon, északkeleten eshet.

Csütörtökön a délelőtti órákban még sok lesz a felhő, majd délutánra szakadozik, és egyre inkább gomolyosodik a felhőtakaró. A nap második felében már sokfelé napos, gomolyfelhős idő várható. Összességében több helyen lehet eső, zápor, illetve zivatar is kialakulhat. Utóbbira nagyobb esély a Dunántúl nyugati, délnyugati felén, illetve a déli országrészben van.

Szerdán a déli, délnyugati szél kevés helyen, csütörtökön már nyugati szél nagyobb területen megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4 és 10 fok között várható, de északkeleten néhol ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 14 és 21 fok között alakul, a nyugati tájakon lesz a melegebb.

Időjárási helyzet Európában: Szárazföldünk időjárását továbbra is a mozgalmasság jellemzi. Több alacsonynyomású légörvény is megtalálható Európa felett, ebből az egyik éppen a Brit-szigetek térségében, Franciaországban, illetve Nyugat-Németországban okoz felhős, csapadékos időt, ahol az eső mellett néhol havas eső, hó is előfordul.

Egy másik ciklon a Balti-tenger felett örvénylik, aminek a frontjai mentén többfelé havazik. A legmelegebb az Ibériai-félsziget keleti részén van, ott néhol 25 fokot is elérte a csúcshőmérséklet.

A Kárpát-medence fölé csütörtök estig enyhe, nedves levegő áramlik, így több helyen lehet eső, zápor, sőt zivatarok is kialakulhatnak.

MTI