Dollár
395,33 Ft
Euró
412,92 Ft
Font
481,69 Ft
Bitcoin
17,124 $

Napsütéses lesz a csütörtök, de éjszaka akár mínusz 20 fokig is csökkenhet a hőmérséklet

Fotó: Twenty20

Takács Petra

2022. január 12. - 18:39

Csalóka az időjárás: míg napközben többnyire napsütéses és száraz idő várható, addig éjszaka az ország egyes területein akár mínusz 20 környékére is bezuhanhat a hőmérséklet.

Az északi, északnyugati tájak fölé szakadozott felhősáv érkezhet, amely az este és éjszaka folyamán délkelet felé halad. Csütörtökön általában többórás napsütés lesz a jellemző változóan felhős ég mellett, ugyanakkor az északkeleti megyékben egész nap erősen felhős vagy borult maradhat az ég.

Csütörtök este arrafelé gyenge hószállingózás, ónos szitálás előfordulhat. Az északi, északkeleti szelet néhol még erős lökések kísérhetik, de estére mindenütt mérséklődik a légmozgás. Csütörtökön a Dunántúl északi részén az északnyugati, míg a Tiszántúlon a délnyugati szél élénkül meg, olykor erős lökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és -13 fok között valószínű, de a Tiszántúl hófödte, szélcsendes részein egyes helyeken akár -20 fok is lehet.

A legmagasabb hőmérséklet csütörtök délután általában 0 és +5 fok között várható, a havas területeken ennél több fokkal hidegebb, míg Sopron környékén ennél melegebb is lehet.

(MTI)