Dollár
425,57 Ft
Euró
422,46 Ft
Font
484,70 Ft
Bitcoin
20,121 $

Nézzük, milyen idő vár ránk csütörtökön

Fotó: Unsplash/Chris Abney
not image

Takács Petra

2022. július 7. - 08:59

Merőben más idő fogad bennünket, mint pár nappal ezelőtt, amikor még az esti órákban is nagyon meleg volt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti/várható időjárás csütörtök éjfélig:

Soron kívül Varga Mihály: 300 milliárd forintot kaphat Magyarország az EU-tól energiabiztonságra 

Az Északi-középhegység tágabb térségében, az Alföld északi részén, valamint a Dunántúl északnyugati felén alakulhat ki zápor, zivatar. A nappal képződő gomolyfelhők többsége este feloszlik, és éjszaka túlnyomóan derült vagy gyengén felhős lesz az ég, a csapadék késő estig mindenütt megszűnik.

Hajnalra nyugat felől előbb fátyolfelhők, később már vastagabb felhők is érkeznek, amelyek kelet felé terjednek. A keleti országrészben pedig napos, gomolyfelhős idő várható.

Csapadékra leginkább a Dunántúl nyugati és délnyugati részén lehet számítani, máshol csak kis eséllyel, helyenként fordulhatnak elő záporok, zivatarok. A szél estétől fokozatosan veszít erejéből, de zivatarok környezetében előfordulhatnak viharos lökések is.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12, 18 fok között alakul, de a hidegre érzékeny helyeken alacsonyabb értékeket is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 23 és 30 fok között alakul.

Időjárási helyzet Európában:

Az Atlanti-óceán felől egy kiterjedt anticiklon nyúlik be Franciaország és a Benelux-államok területére, így ott napos, eseménytelen idő a jellemző, általában 22 fok körüli maximum-hőmérséklettel.

Kelet felé haladva egy elöregedő frontálzóna húzódik egészen a Kelet-európai síkságtól a szerb területekig. A front hullámot vető szakasza Közép-Európa országaiban sok helyen okozott 20, több helyen 30 mm feletti csapadékot.

A Kárpát-medence időjárását is az említett front hátoldali áramlási rendszere határozza meg. Csütörtök éjfélig nedvesebb léghullámok érik majd el hazánkat, melyek a leginkább a dunántúli területeken okoznak majd záporokat, zivatarokat.

(MTI)

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.