18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Csoportosan erőszakolják meg nők holttesteit a tálibok

Fotó: Flickr/Marius Arnesen
not image

Kornis Vivien

2021. augusztus 25. - 08:15

A tálibokat azt sem érdekli, él-e vagy sem az áldozatuk.

Az afgán rendőrség egykori munkatársa, a híradásokban csak Muskanként hivatkozott nő azt állítja, hogy a tálibok egy csoportja házról házra járva nőket és gyermekeket erőszakol meg, és az sem érdekli őket, hogy életben vannak-e áldozataik. 

Muskan elmondta, hogy a nőkre és lányokra hadizsákmányként tekintenek, akiket szexrabszolgaságra kényszerítenek. Ahogyan arról mi is beszámoltunk, számos nőt és gyermeket a szomszédos országokba szállítanak, hogy ott aztán prostitúcióra kényszerítsék őket.

Az egykori rendőr elmondta, hogy több nő holttestét is meggyalázták, fajtalankodtak velük. A nőket és fiatal, akár 12 éves lányokat elragadják családjaiktól, és akik ellenállnak, azokat egyszerűen agyonlövik – számolt be a Tények a Mirrorra hivatkozva.

Annak ellenére, hogy a terrorszervezet korábban ígéretet tett rá, hogy tiszteletben tartja a nők jogait, és arra sürgették őket, hogy térjenek vissza a munkahelyeikre és az iskolákba, kényükre-kedvükre gyilkolják és erőszakolják őket.

Muskan szerint a tálibok arra is figyelmeztették a nőket korábbi fogadalmuk ellenére, hogy akik dolgozni mernek menni, azokra komoly fizikai erőszak vár, de akár életüknek is végig vethetnek a terrorszervezet harcosai.