Clouds
21 Budapest
Dollár
367,97 Ft
Euró
394,73 Ft
Font
442,51 Ft
Bitcoin
22,959 $

Újabb Csongrád-Csanád vármegyei településen kapcsolják le időszakosan a közvilágítást

Fotó: Unsplash
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A január 14-én életbe lépett intézkedés visszavonásig érvényes, s a korlátozás szükségességét folyamatosan vizsgálják.

Mindszent Város Önkormányzata a hivatalos Facebook oldalán számolt be arról, hogy a város működésének stabilitása érdekében nehéz döntéseket kellett meghozniuk, s ez az energiaköltségek rendkívüli mértékben történő emelkedése miatt volt szükséges.

Soron kívül 3600 fölé emelkedett a törökországi földrengés halálos áldozatainak száma

Majd hozzátették, miszerint jelenleg is biztosított a háziorvosi ügyeleti ellátás, amelynek további fenntartására a jogszabályok adta lehetőségeken belül és időpontig mindenképpen törekedni fognak – írta a szegedma.hu.

Emellett a mindszenti időskorúak otthonának helyben történő további működését is sikerült egyelőre biztosítaniuk, valamint a vérvételek hódmezővásárhelyi kórház laboratóriumán kívüli, a településen történő elvégzéséért sem szükséges egyelőre térítési díjat fizetni.

Az energiaköltségek csökkentése érdekében pedig arra jutottak, hogy a teljes közvilágítást lekapcsolják egy időre, egészen pontosan 0.00 és 04.00 óra között, ugyanis ebben az idősávban a legalacsonyabb a lakosság közterületi mozgása.

A közlemény alapján a január 14-én életbe lépett intézkedés visszavonásig érvényes, s a korlátozás szükségességét folyamatosan vizsgálják, továbbá az életbe lépő változás időtartama alatt a lakosság megértését és türelmét kérik.