Clouds
21 Budapest
Dollár
358,30 Ft
Euró
389,31 Ft
Font
443,90 Ft
Bitcoin
23,219 $

Kiderült, mikor kerülhet a magyar mozikba a régóta várt animációs film (videó)

TÉMÁK:
#Film #Mozi
Fotó: Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár a Csongor és Tünde ősbemutatójának plakátját mutatja a kívül-belül teljesen felújított Vörösmarty Emlékház avatóünnepségén Kápolnásnyéken 2020. szeptember 11-én. A kormány csaknem félmilliárd forintot biztosított a beruházásra. Az ünnepség keretében felavatták gróf Apponyi Albert szobrát is a kúria parkjában. MTI/Vasvári Tamás
Style

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Sokan várják már az alkotást, ami kicsiknek és nagyoknak egyaránt olyan élményt kínál majd, amire mindig emlékezni fognak.

Dargay Attila (1927-2009) tervei alapján készül a Csongor és Tünde című animációs film, amely várhatóan 2024-ben kerül a magyar mozikba – tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

Dargay Attila, a Lúdas Matyi, a Vuk és többek között a Szaffi alkotójának 50 évvel ezelőtti álma valósul meg azzal, hogy elkészül Vörösmarty Mihály klasszikusának, a Csongor és Tündének a mozifilm adaptációja – közölte az NFI.

A hagyományos 2D animációs technikával létrejövő rajzfilm rendezője Máli Csaba, az egyik utolsó Dargay-tanítvány és Pálfi Zsolt (Lengemesék, Salamon király kalandjai). A tájékoztató felidézi, hogy a történet feldolgozása a hetvenes években akadályokba ütközött, ezért az ötlet a fiókban maradt.

Majka úgy kiosztotta Puzsért, hogy szinte szikrázik a szöveg

A nagyszabású tervet élesztette fel a Cinemon Entertainment alkotócsapata, akik Dargay figuraterveit és teljes képes forgatókönyvét felhasználják a készülő mozifilmhez.

Az időtlen költeményből Henrik Irén, Dargay Attila alkotótársa részvételével készül a mozifilm a Cinemon stúdió megvalósításában. Az alkotók arra vállalkoznak, hogy Dargay szellemiségét követve szólítsák meg a mai közönséget, elsősorban a gyerekeket.

Lapozó: 1 2