Csomagolhat a Dárdaival tiszteletlen horvát játékos, kiderült az összetűzés oka

TÉMÁK:
#Dárdai Pál
Berlin, 2023. április 17. Dárdai Pál, a német elsõ osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplõ Hertha BSC újonnan kinevezett vezetõedzõje egy berlini sajtóértekezleten 2023. április 17-én. A Hertha szakmai munkáját harmadszor elvállaló Dárdai Sandro Schwarzot váltja a csapat kispadján. MTI/AP/DPA/Andreas Gora
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

Ugyanakkor volt olyan is, aki kiállt Ivan Sunjic mellett.

Mint arról korábban hírt adtunk, nem ment éppen zökkenőmentesen Dárdai Pál visszatérése a Herthához, hiszen már az első – a Werder ellen amúgy meglehetősen csúnya vereséggel végződő – meccse előtt komoly konfliktusba keveredett az egyik játékosával.

Habár akkor még nem lehetett tudni, csak annyit, hogy Dárdai nem túl kedves szavak társaságában leküldte a pályáról, Sunjicot, aki nem is kapott helyet aztán a keretben, végül kiderült, mi vezetett idáig.

A horvát játékos ugyanis Dárdai, és a klub másodedzője, Bódog Tamás felé köpött a földre. Az ügy kapcsán a klub is az edzőpáros mellett állt ki, Sunjic ugyanis nem lép többet pályára Hertha-mezben, és visszatér a Birmingham City-hez, amely tavaly adta kölcsön a játékost.

Nem mindenki értett ugyanakkor egyet Dárdai Pállal, a Liverpool korábbi klublegendája, a BL-győztes Dietmar Hamann úgy vélekedett, hogy nem lehet ilyen hangnemben beszélni egyetlen játékossal sem – írta meg a Magyar Nemzet.

Hamann szerint az edzőnek ugyan jogában áll a szankcionálás, ám a szóhasználat nem volt megfelelő. Úgy vélekedett, hogy Dárdai emiatt tartozik egy bocsánatkéréssel mind Sunjic, mind pedig a csapattársai felé. Az nem derült ki, hogy Hamann tisztában volt-e az ügy előzményeivel.