Clouds
21 Budapest
Dollár
346,10 Ft
Euró
371,41 Ft
Font
427,30 Ft
Bitcoin
27,139 $

Felrobbant egy csokoládégyár Pennsylvaniában, többen meghaltak (videón a robbanás)

Fotó: Unsplash/Andrew Gaines
Észak-Amerika
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Egyelőre két halottat erősítettek meg a robbanásban, de félő, hogy ennél sokkal többen lehetnek, akik nem élték túl a detonációt.

Nyolc embert kórházba szállítottak a pénteki robbanást követően, ami Pennsylvaniában következett be egy csokoládégyárban. A hatóságok arról jelentettek, hogy két ember elhunyt a robbanásban, kilenc másik pedig eltűnt.

Soron kívül Ilyen időjárás vár ránk vasárnap, nem fogunk fázni

Hatalmas robbanásról beszélnek, miközben messziről látni lehetett a füstfelhőt. A robbanás olyan erővel bírt, hogy megrengette a környező házakat, amiről ugyancsak a hatóságok számoltak be a helyszínen.

A robbanás hatására egy épület összeomlott, míg egy másik megrongálódott az R.M. Palmer Company gyárának területén. A hivatalos rendőrségi tájékoztatás szerint a robbanás okát vizsgálják, egyelőre nem tudni, mi idézhette elő azt.

A readingi kórház összesen nyolc betegedet fogadott, de az egyik sérültet át kellett szállítani. Két sérült állapota kielégítő volt, míg a többieket hamarosan hazaengedik, nem jelentettek kritikus állapotban lévőkről.

Samantha Kaag polgármester azt mondta, a robbanás akkora erővel bírt, hogy az egyik épületet négy méterrel előrébb tolta. A környéket viszont már nem fenyegeti veszély, bár a hatóságok arra kérik az embereket, hogy kerüljék a helyszínt – írja a New York Times. Az 1948-ban alapított gyár a honlapja szerint 850 embert foglalkoztat, és szezonális csokoládékat gyárt.