Dollár
392,21 Ft
Euró
406,39 Ft
Font
469,68 Ft
Bitcoin
16,187 $

Csercseszov szerint meg kellene nyernie a Fradinak az Európa-ligát

Fotó: Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző (j) a Ferencváros labdarúgócsapatának edzésén Monacóban 2022. szeptember 14-én. A csapat a következő napon a hercegség együttesével találkozik az Európa-liga csoportküzdelmeinek második fordulójában a II. Lajos Stadionban. MTI/Kovács Tamás
not image

Takács Petra

2022. szeptember 30. - 10:53

A Ferencváros kiváló edzője nem kis célokat tűzött ki maga elé, amellett, hogy meg kell nyernie a csapatnak a bajnokságot.

A kiváló rajt után már nemcsak a tavaszi szereplésben, hanem az Európa-liga csoportelsőségben bízik Kubatov Gábor, az FTC elnöke, aki a labdarúgócsapat mellett több szakosztály érdekességeiről is beszélt a közmédiának egy csütörtöki sajtóeseményen.

Soron kívül Itthon is hatalmasat emelkedhet a cigaretta ára az Európai Bizottság döntése miatt

A sorozatban négy bajnoki címnél járó, a jelenlegi idényben hat mérkőzés után százszázalékos, az Európa-ligában két találkozót követően szintén hibátlan labdarúgócsapat sikereinek egyik kulcsaként Kubatov Gábor az orosz Sztanyiszlav Csercseszovot jelölte meg: mint mondta, “mindig eggyel nagyobb edzőt kell hozni, mint a csapat”.

“Jellemzőre rá, amikor mi minden évben kitűzzük a célokat, az normális, hogy a bajnokságot meg kell nyerni, hiszen onnan lehet bekerülni a Bajnokok Ligájába. Ő azt mondta, szerinte meg kellene nyerni az Európa-ligát”  – jellemezte Csercseszov hozzáállását az elnök.

Az elnök megjegyezte, az Európa-ligában ilyen rajt után “jó lenne a csoport éléről továbbjutni”. Hozzátette, tisztában van azzal, hogy egy sikeres nemzetközi szereplést követően jóval keresettebbek lennének a játékosok, ez viszont azt is jelentené, hogy esetleges értékesítésükkel jelentős haszonra tenne szert a klub, amely így újabb tehetségeket szerezhetne.

“Tokmacot hat-hétszázezer euró körüli összegért vettük, most legalább hárommillióért tudnánk eladni. Ryan Mmaee is körülbelül egymillió euróba került, most minimum háromért távozhatna, fiatal tehetség, ontja a gólokat. Az ilyen dolgoknak örülni kell” – fűzte hozzá.

A női kézilabdázókról szólva az elnök arról beszélt, habár a gárda rosszul kezdte az idényt a Bajnokok Ligájában – többek között történetének legsúlyosabb vereségébe (40-20) szaladt bele a német Bietigheim vendégeként -, nem tervez edzőváltást.

“Soha, de soha nem fogom elküldeni Elek Gábort. Viszont ő szereti annyira a Ferencvárost, hogy ha úgy alakul, hogy a csapatnak nem megy, akkor le fog mondani. Amíg azonban van benne erő és úgy érzi, képes arra, hogy az együttes munkáját és eredményességét javítsa, addig ő marad az edző” – nyilatkozta Kubatov Gábor.

Kubatov Gábor a közmédiának a férfi vízilabdacsapattal kapcsolatban elmondta, bízik benne, hogy Varga Zsolt vezetőedző jövő tavasszal egy, a korábbiakhoz hasonlóan sikeres szezon után hagyja el a csapatot, hogy aztán már csak szövetségi kapitányi feladataira koncentráljon.

(MTI)

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.