Dollár
419,71 Ft
Euró
419,22 Ft
Font
481,60 Ft
Bitcoin
20,303 $

A cseles időjárás miatt extra szondákat enged fel az OMSZ, hogy felkészülhessünk az ünnepi hétvégére

Fotó: Unsplash/Berkin Üregen
not image

Borbély Fanni

2022. augusztus 18. - 13:19

Az Országos Meteorológiai Szolgálat mindent megtesz annak érdekében, hogy a lakosság is tervezhessen az ünnepi hétvégére: extra szondákat küldenek fel, hogy a lehető legpontosabb előrejelzést oszthassák meg velünk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán számolt be arról, hogy kifejezetten változatos időjárásra készülhetünk az ünnepi hétvégén, mivel egyszerre több időjárási jelenség is eléri Magyarországot, így nem lehet pontosan előrejelezni, hogy mire számíthatunk a hétvégén.

Soron kívül Brit külügyminiszter: addig fogjuk támogatni Ukrajnát, amíg meg nem nyeri a háborút

A meteorológiai szolgálat közlése szerint az időjárási helyzet nem könnyíti meg a napokban sem a meteorológusok, sem a rendezvényszervezők, sem pedig a programot tervezők életét.

Fotó: Facebook/Országos Meteorológiai Szolgálat

Egyrészt egy hidegörvény lesz a közelünkben, ami már önmagában is elég bizonytalanságot jelent, de ha mindez nem lenne elég, a rajtunk hullámot vető frontrendszer még inkább bonyolítani fogja a szálakat.

Fotó: Facebook/Országos Meteorológiai Szolgálat

Ami egyelőre látszik: labilisabb lesz a légállapot, növekszik az esély ismétlődő záporok, zivatarok előfordulására, és akár hevesebb zivatarok is kialakulhatnak. Éppen ezért extra szondákat engednek fel a következő napokban, amelyek segítik majd a légkör pontosabb, alaposabb feltérképezését.

Fotó: Facebook/Országos Meteorológiai Szolgálat

Amennyiben tehát szabadidős programot terveztünk a hétvégére, úgy mindenképp érdemes árgus szemekkel figyelni az OMSZ oldalát ezen a linken, https://met.hu/idojaras/veszelyjelzes/, de az általános időjárás előrejelzés is sokat segíthet a tervezésben https://met.hu/idojaras/elorejelzes/.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.