Dollár
391,89 Ft
Euró
412,34 Ft
Font
478,09 Ft
Bitcoin
16,850 $

Csehország felszólította állampolgárait, hagyják el Oroszországot

Fotó: MTI/EPA/Julien Warnand
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A cseh külügyminisztérium egy hivatalos közleményben szólította fel a cseh állampolgárokat, az esetlegesen romló biztonsági helyzet miatt haladéktalanul hagyják el Oroszország területét.

A Guardian beszámolója szerint a cseh külügyminisztérium honlapján egy hivatalos közleményben szólította fel a jelenleg Oroszországban tartózkodó cseh állampolgárokat, hogy haladéktalanul hagyják el Oroszország területét az egyre csak romló biztonsági helyzet miatt.

Soron kívül Putyin elhúzódó háborúra számít, de nem rendel el újabb mozgósítást

A hivatalos közleményben azt írják:

“Tekintettel az Orosz Föderáció Ukrajnában zajló katonai inváziójára, valamint az ország biztonsági helyzetének esetleges romlásával járó fenyegetésre – különösen az EU- és a NATO-tagállamok számára – a cseh külügyminisztérium határozottan arra buzdít, hogy ne utazzanak az Orosz Föderáció területére.”

A cseh külügyminisztérium a továbbiakban felszólította az ott tartózkodó cseh állampolgárokat, hogy hagyják el Oroszországot.

E felhívás pedig hasonló a régió és az európai országok, köztük Lengyelország, Románia és Bulgária hasonló ajánlásaihoz, melyek szintén arra buzdították állampolgáraikat, hogy ha Oroszországban tartózkodnak, hagyják el az ország területét, ha pedig oda terveztek volna utazni, ne tegyék.