Michael Phelps is ott lehet Cseh László búcsúztatóján

Az amerikai Michael Phelps (b) és Cseh László a férfi 100 méteres pillangóúszás döntõje elõtt a riói nyári olimpián a Rio de Janeiró-i Olimpiai Uszodában 2016. augusztus 12-én. Michael Phelps és Cseh László hármas holtversenyben ezüstérmet nyert. MTI Fotó: Illyés Tibor
not image

Nagy Noel

2021. augusztus 1. - 14:22

Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke elmondta, hogy szeretnék meghívni Michael Phelpset is Cseh László búcsúztatójára, mint a legnagyobb riválisát.

Mint ismeretes, a magyar úszás történetének egyik legnagyobb legendája, Cseh László a tokiói olimpián utoljára ugrott a medencében 200 vegyesen, ahol nagy küzdelemben végül a hetedik helyet szerezte meg.

Kétségtelen, hogy a magyar úszósport az egyik legnagyobb értékét veszíti el Cseh visszavonulásával, akire a továbbiakban is számítanak a szövetség berkein belül, olyan híreket is lehetett korábban hallani, hogy esetleg edzőként fog dolgozni.

Wladár Sándor a InfoRádiónak árulta el, hogy bár Cseh életéből az olimpiai arany kimaradt, így is élő legendája volt a sportnak. Mint fogalmazott, a magyar úszónak egyetlen balszerencséje volt, hogy egy bizonyos Michael Phelps volt az ellenfele.

A 23-szoros olimpiai bajnok ugyanis a karriere csúcsán ellenállhatatlan volt, mint Wladár is fogalmazott, az amerikai úszó egy „földönkívüli” volt. Tipikus esete annak, hogy valaki rossz időben van a jó helyen.

„Neki, ha lehet mondani, a démona Michael Phelps volt, aki egy földönkívüli, olyan adottsággal és testtel, amivel egyszerűen nem tudott versenyezni a világon senki, de senki”

Wladár bejelentette, hogy Cseh Lászlót méltó módon akarják elbúcsúztatni, amire az októberi, budapesti világkupán fog sor kerülni. Az alkalomra pedig Michael Phelpset is meg akarják hívni, amit az elnök szerint el is fog fogadni.

Mint fogalmazott, a világkupán ott lesz Milák Kristóf is, aki a jelen és a jövő egyben, míg ott lesz Cseh László, az elmúlt két évtized óriási legendája. Ehhez lenne méltó az is, ha Phelps megjelenne az eseményen.