Dollár
393,56 Ft
Euró
408,13 Ft
Font
472,40 Ft
Bitcoin
16,846 $

Riasztó képekkel próbálja oltásra buzdítani a lakosságot a cseh kormány

Fotó: Unsplash/Mufid Majnun
not image

Borbély Fanni

2021. november 10. - 19:44

A cseh kormány egy drasztikus döntést hozott: olyan fotókat tettek közzé, melyeken a koronavírusban elhunytak, illetve a vírusban haldoklók szerepelnek – ezzel ösztönözve a lakosságot az oltás felvételére.

A hivatalos adatok szerint a 10,7 milliós ország felnőtt lakosainak 68 százaléka kapta már meg a koronavírus elleni védőoltást, a kormány célja azonban a 75-80 százalékos átoltottság elérése.

Soron kívül Az Európai Unió Bírósága megvédte a paksi bővítést

“A kampány, ahogy a kormányfő fogalmazott, brutális, de realista lesz. Megmutatja, hogyan néznek ki a páciensek, akik nem akarták magukat beoltatni, és az intenzív osztályon végezték”

– mondta szerdán Adam Vojtech egészségügyi miniszter.

Az Euronews Martina Koziar Vasáková miniszterhelyettest idézve azt írja, a kormány eddig még nem mutatta meg a lakosságnak, hogy valójában milyen is a koronavírus, és milyen súlyos következményekkel járhat a fertőzés.

“A kampány realista, mert eddig nem mutattuk meg az embereknek, hogy mit tud a Covid. Sokan ezért nem a tényeknek, hanem a hamis információknak hittek”

– közölte Martina Koziar Vasáková miniszterhelyettes.

A tárca szóvivője közölte, minden felvétel hiteles és hivatalos, s megosztotta, hogy több száz képből válogatták ki azt a 12 fotót, melyet végül közzétettek a nyilvánosság előtt is, ezzel ösztönözve a lakosságot az oltásra.

A képes összeállítás már önmagában is rendkívül riasztó, a kormány azonban úgy határozott, hogy olyan rövid szövegekkel nyomatékosítják az oltás fontosságát, mint: “Elhitte a téves információkat”, “Úgy vélte, jobb még várni”, “Állandó kifogásokkal élt”.