Dollár
423,15 Ft
Euró
407,67 Ft
Font
456,05 Ft
Bitcoin
19,992 $

A csecsenek nem viccelnek: égő ház előtt jelentették be, hogy befejezték a mariupoli műveletet

Fotó: MTI/AP/Alekszej Alekszandrov
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. április 22. - 17:48

A csecsenek ismét bebizonyították, hogy nem riadnak vissza semmitől, ezért tekint rájuk kulcsfontosságú erőként Vlagyimir Putyin. 

A csecsenek a háború kezdete óta küzdenek Ukrajnában, fő feladatuk Mariupol megtisztítása volt a náci Azov-ezredtől. Bár a csecseneket sok kritika érte, hogy csak fotózkodni járnak a harctérre, ezt a vezetőjük többször cáfolta. 

Soron kívül 11 millió kilométerre lévő aszteroidát talált telibe a NASA szondája

Sorra kerültek elő az olyan felvételek, hogy Kadirov csapatai házról házra járnak, hogy kiszűrhessék az Azov tagjait, akiket a náci szimbólumok ihlette tetoválások alapján azonosítottak. 

Razman Kadirov, Csecsenföld vezetője pedig most bejelentette, hogy befejezték „a Mariupol elpusztítására és megtisztítására irányuló különleges műveletet“, mindezt pedig egy égő ház előtt tette. 

A napokban ellentétes információk láttak napvilágot a kikötőváros helyzetéről, az oroszok azt állítják, hogy teljesen az ellenőrzésük alá vonták, mindössze az Azovstal acélgyár maradt ukrán kézen.

Ezért az oroszok azt tervezték, hogy blokád alá vonják az épületet, ugyanis nem akarják beküldeni a katonákat meghalni feleslegesen, inkább úgy körbezárják, hogy „egy légy se juthasson át“. 

Az Egyesült Államok ezzel szemben azt állítja, hogy Mariupol még mindig tartja magát, az ellenállás nem szűnt meg, és „jól bevált forgatókönyvből“ származó dezinformációnak nevezték az orosz elnök és a védelmi miniszter szavait. 

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.